Efortul fizic imbunatateste fertilitatea | |

Efortul fizic imbunatateste fertilitatea

Share Button

man_runningPracticarea unei activități fizice o oră pe zi îmbunătățește calitatea spermei, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard, preluat de Le Figaro.

Cercetătorii au analizat 137 de bărbați cu probleme de fertilitate. Concentrațiile de spermatozoizi erau cu până la 48% mai mari la cei foarte activi față de cele ale bărbaților mai sedentari, informeaza Agerpres.ro.

Două tipuri de activități sunt extrem de favorabile îmbunătățirii calității spermei. Halterofilia duce la o creștere semnificativă a nivelului de testosteron, favorabil spermatogenezei, iar grădinăritul, practicat în aer liber și la soare, permite un aport semnificativ de vitamina D, bună pentru spermă.

Nu toți cei care fac sport au asemenea rezultate în privința fertilității. S-ar putea crede că ciclismul — activitate fizică practicată afară — este benefic, dar nu este deloc așa. Presiunea exercitată de șa duce la scăderea semnificativă a cantității de spermatozoizi.

Studiul arată că o activitate sportivă are efecte pozitive asupra spermei, dar nu influențează deloc mobilitatea ei, un alt factor care duce la probleme de fertilitate masculină.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *