Cartofi prajiti cu putine grasimi, lansati in SUA | |

Cartofi prajiti cu putine grasimi, lansati in SUA

Share Button

cartofiUn lanţ de restaurante fast food din SUA a lansat cartofii prăjiţi care conţin mai puţine grăsimi, denumiţi “Satisfries”. Acest nou tip de cartofi are cu o treime mai puţine grăsimi şi cu 20% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi obişnuiţi.

Având 270 de calorii la o porţie mică, acest nou tip de cartofi are cu o treime mai puţine grăsimi şi cu 20% mai puţine calorii decât cartofii prăjiţi obişnuiţi, preparaţi până acum, care au 340 de calorii, precizează Burger King.

Noii cartofi pai au cu 40% mai puţine grăsimi decât cei preparaţi de competitorul McDonald’s, asigură reprezentanţii Burger King, care au făcut cunoscute modificările pentru o porţie de 70 de grame, relateaza Mediafax. Astfel, noii cartofi pai au 6,3 grame de grăsimi faţă de 11,2 cât au ceilalţi cartofi şi 150,5 calorii spre deosebire de 226,8.

“Noi ştim despre clienţii noştri că vor să aleagă ce este mai bun pentru ei, fără să fie schimbat gustul”, a declarat Alex Macedo, preşedintele reţelei Burger King din America de Nord.

Cartofii şi uleiul sunt în continuare ingredientele principale, însă o nouă tehnică – ţinută secretă – permite cartofilor să absoarbă mai puţin ulei, lăsându-i “crocanţi la exterior şi moi în interior.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *