romania-cars-burie_1574361i36 de panouri au fost amplasate pe arterele principale si marile intersectii din Capitala pentru a afisa mesaje de atentionari meteo, blocaje in trafic sau alte situatii de urgenta.  Mesajele de atenţionare fiind afişate în 30 de secunde de la primirea acestora la ISU.

Sistemul prin care sunt anunţate cetatenilor in 30 de secunde de la primirea acestora la ISU situaţiile de urgenţă este funcţional de joi, ca urmare a unui parteneriat între Primăria Capitalei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi o firmă.

Pe cele 36 de panouri cu afişaj electronic, 20 cu dimensiuni mai mici şi 16 cu dimensiuni mari, mesajele vor rula timp de cinci minute la prima afişare, apoi vor fi reluate într-un interval de patru-cinci minute, câte două minute, timp de 180 de minute.

Printre locurile unde au fost deja instalate panourile sunt Piaţa Unirii, Universităţii, Romană, Victoriei, Piaţa Presei, Piaţa 1 Mai, Bulevardul Aerogării, Centrul Istoric, Parcul Izvor şi Bulevardul Metalurgiei.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti, scopul folosirii acestor panouri electronice stradale îl reprezintă informarea în timp real a cetăţeanului în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, incluzând măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe durata şi după producerea acestora.

“Conducătorilor auto care tranzitează oraşul şi care se pot regăsi la un moment dat în preajma unui eveniment li se recomandă evitarea pe cât posibil a zonei respective, pentru asigurarea deplasării rapide a forţelor de intervenţie”, au precizat reprezentanţii ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.