bus-stopCetăţenii municipiului Timişoara vor fi chemaţi la primul referendum local, în primăvară, pentru a se exprima cu privire la acordarea gratuităţii pe mijloacele de transport în comun pentru toţi concitadinii, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Robu.

‘În faza actuală vom asigura gratuitatea totală pentru toţi studenţii din Timişoara. Până acum, lor li se asigura gratuitate în cuantum de 50% din partea universităţilor, dar dacă acestea epuizau fondurile, apăreau problemele. După votul aleşilor locali de marţi, primăria va asigura şi această cotă de 50%, dacă banii instituţiilor academice vor fi epuizaţi’, a afirmat edilul Nicolae Robu, potrivit Capital.ro

Edilul-şef a arătat că a preluat această idee după modelul unor oraşe occidentale care creează facilităţi pentru populaţie în scopul de a renunţa la maşinile proprii şi de a reduce atât traficul, cât şi poluarea. Robu spune că primăria nu are nicio datorie către regia de transport în comun şi că extinderea gratuităţii pentru toţi călătorii oraşului poate fi suportată, mai ales că numărul celor care folosesc tramvaiele, troleibuzele sau autobuzele este foarte mic.

Municipiul Lugoj a introdus, deja, gratuitatea pentru toţi cetăţenii localităţii care folosesc mijloacele de transport în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.