bebeActivitatea maternităţii din Călineşti (Argeş) a fost suspendată temporar după ce un bebeluş s-a născut mort, iar Direcţia de Sănătate Publică face un control la unitatea medicală, anul trecut familia unui nou-născut care a decedat imediat după naştere acuzându-l pe medicul ginecolog de malpraxis.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, instituţia declanşat un control la Secţia din Călineşti a Spitalului Mioveni, după ce un bebeluş de 4,4 kilograme s-a născut mort la sfârşitul săptămânii trecute, transmite corespondentul Mediafax.  De asemenea, DSP Argeş a dispus o anchetă administrativă în acest caz.

“La Secţia Obstetrică – Gi­ne­colo­gie Călineşti al Spitalului «Sfântul Spiridon» din Mioveni, există un sin­gur medic de specialitatea ob­stetrică – gi­necologie, Georgeta Dră­goi. Linia de gar­dă se asigură cu medici chirurgi, iar sâmbătă, 7 septembrie, adică la o zi după înregistrarea nou-năs­cutului mort, în comparti­men­tul de la Călineşti erau inter­nate nouă gravide, cu sarcini cuprin­se între 16 şi 37 de săptămâni, do­uă din­tre ele, cu sarcina mai mare de 35 de săptămâni. Ca urmare a acestor cons­ta­tări, s-a impus conducerii Spita­lu­lui Mioveni efectuarea unei anchete administrative, iar Di­rec­ţia de Sănătate Publică Ar­geş ve­rifică, prin Com­parti­men­tul de Control al Calităţii Ser­vi­cii­lor Me­dicale, condiţiile în care a avut loc naşterea şi decesul fă­tu­lui. An­cheta medicală este în curs de des­făşurare”, a declarat coor­do­natorul Serviciului de Control de la DSP Argeş, Aura Copciag, precizând că verificările în acest caz au început luni.

Ca urmare a acestui fapt, activitatea maternităţii din Călineşti, secţie a Spitalului “Sfântul Spiridon” din Mioveni, a fost suspendată temporar, pacientele însărcinate fiind direcţionate către maternitatea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Spitalul “Sfântul Spiridon” din Mioven are autorizaţie sani­tară de funcţionare pentru secţiile exterioare ATI, Obstetrică – Ginecologie, Chirur­gi­e şi Nou-născuţi din localitatea Călineşti.

DSP Argeş a mai făcut un control la maternitatea din Călineşti şi în luna martie, când s-a constatat că se respectă struc­tu­ra funcţională şi condiţiile de igienă reglementate de preve­de­rile legale în vigoare, dar a fost semnalat faptul că o parte din insta­la­ţiile sanitare necesitau reparaţii. Atunci, unitatea medicală a fost amendată cu 500 lei şi s-au impus măsuri şi ter­mene de remediere a deficienţelor.

Anul trecut, familia unui bebeluş mort la naştere la Secţia din Călineşti a Spitalului Mioveni l-a acuză pe medicul ginecolog Georgeta Drăgoi că a refuzat să îi facă mamei copilului operaţie de cezariană şi că micuţul a murit din acest motiv, reclamând că este vorba despre o culpă medicală şi depunând plângere la Poliţie.

Mama copilului spunea că aceasta a solicitat transferul de la Călineşti la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, deoarece bebeluşul, în greutate de 4,3 kilograme, nu putea fi născut normal, dar medicul s-a împotrivit.

Ulterior, medicii legişti argeşeni au stabilit că decesul bebeluşului de la secţia din Călineşti a Spitalului Mioveni a fost provocat de un traumatism cranio-cerebral forte, moartea fiind violentă.

Cazul medicului Georgeta Drăgoi de la spitalul din Călineşti a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. Procurorii spuneau că acest medic a mai fost inculpat şi trimis în judecată în 5 aprilie 2007 pentru vătămare corporală gravă din culpă medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.