bebeParchetele din Ajaccio, în iunie, şi din Marsilia, în iulie, au lansat proceduri judiciare pentru un presupus trafic de copii în cadrul comunităţii rome, relatează postul France Info în pagina electronică de vineri, potrivit Realitatea.net.

Potrivit postului, în iunie a avut loc o “vânzare de bebeluşi” în Seine-et-Marne. Cuplul s-a prezentat imediat la poliţie şi a negat că a fost vorba despre un “trafic organizat”. În sudul Franţei, două cazuri similare tocmai au fost făcute publice, anunţă aceeaşi sursă.

La Ajaccio, “cumpărătorii” nu sunt cunoscuţi. În iunie, Parchetul a lansat o procedură judiciară vizând o “vânzare de bebeluşi” care ar fi avut loc în primăvară. Femei însărcinate din România au născut în localitate, sub o identitate falsă, după care au vândut copii cu sume cuprinse între 8.000 şi 10.000 de euro, potrivit postului.

O sursă judiciară apropiată anchetei a furnizat informaţia, anunţând că în acest stadiu al anchetei cumpărătorii nu au fost găsiţi.  La Marsilia, procedura judiciară a fost deschisă în iulie, în urma descoperirii unui presupus trafic de bebeluşi între o familie de romi şi un cuplu din cadrul comunităţii sedentarizate a nomazilor. Un bebeluş ar fi fost cedat cuplului, în schimbul sumei de 10.000 de euro, potrivit France Info.

O încercare de vânzare a unui al doilea bebeluş a fost împiedicată de către poliţie, mai precizează postul. Mai multe persoane erau implicate, dar în cadrul anchetei au fost audiate cinci persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.