Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii in 23 de cabinete veterinare

cainiBucureştenii îşi pot steriliza gratuit câinii în 23 de cabinete veterinare, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) estimând că până la sfârşitul anului vor fi făcute aproximativ 5.000 de operaţii de sterilizare, pentru care a alocat peste 675.000 de lei.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a început în 26 august programul de sterilizare gratuită a câinilor cu deţinător. Programul este destinat doar persoanelor care au domiciliul în Bucureşti, fiind derulat prin 23 de cabinete veterinare, potrivit unui comunicat.

Reprezentanţii ASPA au estimat că, până la sfârşitul anului, vor fi făcute aproximativ 5.000 de operaţii de sterilizare a câinilor, pentru care au fost alocaţi în bugetul instituţiei 675.800 de lei.  Autoritatea va plăti 98 de lei pentru o operaţie de sterilizare a unui câine-mascul şi 120 de lei pentru intervenţia în cazul unui câine-femelă, preţurile fiind stabilite în urma licitaţiei finalizate de instituţie în luna august.

Preţurile cuprind contravaloarea tuturor materialelor necesare, manopera operaţiei, precum şi identificarea animalului prin aplicarea microcipului.  Reprezentanţii ASPA vor verifica, prin sondaj, atât activitatea desfăşurată în cabinetele veterinare selecţionate, cât şi deţinerea reală a animalelor sterilizate.

Persoanele care vor să îşi sterilizeze câinii trebuie să sune pentru programare la unul dintre cele 23 de cabinete veterinare, datele de contact ale acestora putând fi obţinute de pe site-ul www.aspa.ro/ sterilizare-caini/sterilizari-gratuite-2013. Declararea animalelor se poate face la sediul ASPA, prin poştă, pe fax, la numărul 031/8149334 şi pe mail, la adresa inregistrare@aspa.ro.

Persoanele care se vor prezenta la sediul ASPA pentru declararea animalelor vor primi un card cu serie unică, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului, respectiv seria microcipului, talia, culoarea şi rasa câinelului, precum şi adresa, numărul de telefon şi numele deţinătorului. Cardul va fi trimis prin poştă, la adresa menţionată în formular de către deţinătorul animalului înregistrat la ASPA.

Atunci când îşi declară câinii, proprietarii vor putea opta pentru nesterilizarea lor, dar vor fi înregistraţi la ASPA pentru a plăti anual o taxă de 150 de lei pentru fiecare câine nesterilizat. În situaţia în care câinele este sterilizat la momentul declarării lui, deţinatorul nu achită nicio taxă. Totodată, pentru situaţiile în care câinii nu suportă, din motive medicale, operaţia de sterilizare, deţinătorul trebuie să prezinte un formular-declaraţie avizat de un medic veterinar.

Nu trebuie înregistraţi câinii utilitari şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. În ce priveşte sterilizarea, sunt exceptaţi câinii utilitari, câinii de vânătoare, câinii cu drept de montă înregistraţi de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, precum şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *