Missing-Kids-iStock-CompositeDoi copii de nouă şi 15 ani din judeţul Vaslui, care au dispărut de acasă în urmă cu două zile, fiind daţi în urmărire naţională, au fost gasiti la Bucuresti dupa ce au fost căutaţi de zeci de poliţişti şi jandarmi, ultima dată minorii fiind văzuţi la aproximativ zece kilometri distanţă de casă.

Nu se stie deocamdată cum au reuşit să ajungă până în Capitală, informează Medioafax.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, cei doi băieţi au fost identificaţi de poliţişti în Gara de Nord din Capitală, la peste 350 de kilometri distanţă de casă, în baza fotografiilor şi a alertei transmisă de autorităţile vasluiene la începutul acestei săptămâni.

Cei doi copii au fost duşi de către poliţiştii bucureşteni într-un centru de primire minori din Capitală, unde au rămas cazaţi temporar.

“Odată cu identificarea copiilor, s-a luat legătura cu familia acestora astfel încât să se pună de acord cu cei de la centrul de minori din Bucureşti pentru a stabili în ce condiţii vor reveni la Vaslui. Deocamdată, nu s-a stabilit cum au ajuns cei doi minori în Capitală, acest lucru urmând a se clarifica după ce se va putea sta de vorbă cu ei”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Cei doi copii, crescuţi de către bunicii lor după ce părinţii au divorţat, au dispărut de acasă în cursul după-amiezii de duminică. Ei au fost văzuţi ultima dată în urmă cu două zile, la zece kilometri distanţă de casă, în timp ce mergeau pe jos pe drumul judeţean Cozmeşti – Vaslui.

După ce bunicul lor a sesizat dispariţia copiilor, zeci de poliţişti şi jandarmi au început căutarea acestora.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, cei doi copii, care sunt veri, au dispărut de acasă în cursul după-amiezii de duminică, în timp ce se jucau singuri pe un deal din apropierea casei din localitatea Buda.

Cel care a constatat dispariţia celor doi a fost bunicul băieţilor care, în primă fază, a început să îi caute, împreună cu rudele, în sat. Ulterior, bărbatul a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat sprijinul Poliţiei pentru găsirea celor doi nepoţi.

“Încă din momentul anunţării dispariţiei, zeci de poliţişti şi jandarmi, cu sprijinul localnicilor, au început acţiunile de căutare a copiilor. În plus, minorii au fost daţi în urmărire naţională, fotografiile şi cu datele acestora de identificare fiind comunicate către toate posturile de poliţie din ţară”, a declarat, marţi, pentru corespondentul Mediafax purtătorul de cuvânt al IPV Vaslui, Mihaela Ştraub.

După dispariţia celor doi copii în cursul serii de duminică, aceştia ar fi fost văzuţi în urmă cu o zi la aproximativ zece kilometri distanţă de casă, pe drumul judeţean Cozmeşti – Vaslui. Cel mai mare dintre băieţi este cunoscut cu probleme medicale, ceea ce a sporit gradul de alertă a autorităţilor vasluiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.