kids-school-backpacks-backpack-Primăria Cluj-Napoca alocă 25.000 lei pentru cumpărarea de ghiozdane şi rechizite pentru 510 copii care provin din familii sărace. Pentru fiecare copil vor fi cheltuiţi 50 lei., relateaza monitorulcj.ro

În şedinţa de Consiliu Local din 29 august, consilierii locali vor vota un proiect de hotărâre pentru sprijinirea copiilor care trăiesc la limita sărăciei. “Primăria va supune aprobării Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru sprijinirea a 510 copii aflaţi în evidenţele Direcţiei de Protecţie Socială pentru achiziţionarea de ghiozdane şi rechizite şcolare elementare pentru ca ei să îşi poată începe anul şcolar în condiţii optime la fel ca şi ceilalţi copii din Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Valoarea unui ghiozdan echipat cu rechizite este de aproximativ 50 lei, astfel că întreaga achiziţie este de 25.000 lei.

Potrivit conducerii Primăriei, copiii provin din familii sărace. “Este vorba despre copiii care trăiesc la limita sărăciei, adică acei copii care provin din familiile care au venit minim garantat sau care beneficiază de alocaţii pentru susţinerea familiei. În fiecare caz în parte venitul pe membru de familie este sub 200 lei. Pentru cei care beneficiază de venit minim garantat venitul pe membru de familie este sub 136 lei, iar pentru ceilalţi este sub 200 lei”, a declarat Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.