O revistă de benzi desenate cu Superman, veche de 75 de ani, descoperită în peretele unei case din statul american Minnesota, a fost vândută la licitaţie cu 175.000 de dolari, au anunţat miercuri reprezentanţii site-ului Comicconnsuperman 1ect.com, citati de Mediafax.

Identitatea cumpărătorului de la această licitaţie online, care s-a încheiat marţi, nu a fost dezvăluită. Revista, denumită Action Comics No.1, datând din iunie 1938, marchează prima apariţie a super-erolului Superman. Textele sunt semnate de Jerry Siegel, iar ilustraţiile au fost realizate de Joe Shuster.

Revista era estimată la 100.000 de dolari. Din tirajul original de 250.000 de numere, specialiştii în domeniu afirmă că au rezistat până în zilele noastre aproximativ 100 de copii.

Revista a fost pusă în vânzare de David Gonzalez, un antreprenor în construcţii care a descoperit-o printre ziarele folosite ca material de izolare, în timpul renovării pereţilor unei case din oraşul Hoffman din statul american Minnesota. Gonzalez a cumpărat acea casă din 1938 cu suma de 10.100 de dolari.