Noul ministru al Sanatatii vine cu deviza "Cand gresim, sa recunoastem si sa corectam".Noul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat miercuri, la preluarea mandatului, ca are obiective pentru care se va bate şi va fi consecvent  dar noul Guvern nu este de supraoameni. El a marturisit ca are o deviză pe care le-o spune şi rezidenţilor: “Când greşim, să recunoaştem şi să corectăm”.

Patriciu Achimaş Cadariu a mai spus că a făcut un schimb de opinii cu Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, şi că sunt programe care trebuie sprijinite. “Vom face o analiză şi sigur vom face tot ceea ce este necesar”, a precizat Patriciu Achimaş Cadariu.

La rândul lui, Nicolae Bănicioiu le-a mulţumit jurnaliştilor care “nu l-au cruţat” cât a fost ministru al Sănătăţii si i-a urat succes noului ministru al Sănătăţii, precizând că acest portofoliu este “cel mai dificil” dintr-un Guvern.

Întrebat dacă are vreun regret legat de activitatea sa la Ministerul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a menţionat că regret sunt multe pentru că este un domeniu în care se pot face foarte multe lucruri şi trebuie făcute foarte multe lucruri. “Sper ca tot ceea ce nu am reuşit eu să fac să reuşească domnul ministru. Sprijinim cu tot ce putem. Nu i-am dat foarte multe sfaturi pentru că este mare, vaccinat, este în branşă de multă vreme, nu am foarte multe sfaturi, dar atunci când va avea nevoie sigur voi fi alături cu un sfat”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Patriciu Achimaş Cadariu are 39 de ani şi conduce din anul 2012 Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, unitate medicală în care lucrează din anul 2006. A absolvit în anul 1994 Liceul ”Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, iar în anul 2000 Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu”. Ulterior, a urmat cursuri de specializare în obstetrică-ginecologie şi cursuri avansate de oncologie la Universitatea din Ulm, Germania. Patriciu Achimaş Cadariu a făcut de-a lungul anilor mai multe stagii de practică în străinătate, în Marea Britanie şi Germania şi a fost beneficiarul unei burse a Societăţii Europene de Oncologie Ginecologică pentru studii aprofundate în Wiesbaden, Germania.

Patriciu Achimaş Cadariu a urmat şi o carieră academică, fiind conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca la Departamentul de Chirurgie Oncologică. Este membru al Colegiului Regal de Obstretică şi Ginecologie din Marea Britanie.