Ministrul Adrian Curaj pledeaza pentru calitate si siguranta in scoliNoul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat miercuri, la preluarea mandatului, că şcoala trebuie adusă la un nivel de calitate adevărat, de garanţie a siguranţei elevilor, apreciind că investiţia în cercetare, educaţie şi antreprenoriat este şansa pentru transformarea României.

Fostul titular al portofoliului, Sorin Cîmpeanu, care a fost şi prim-ministru interimar, a declarat, la ceremonia de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, că are încredere în noul ministru că va duce mai departe proiectele pe care le-a început în mandatul său de 11 luni.

Noul ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice l-a felicitat pe Sorin Cîmpeanu pentru ceea ce a realizat la minister şi a vorbit despre reformele pe care le consideră necesare în sistemul educaţional. Adrian Curaj a spus că va acorda o atenţie deosebită şcolii profesionale, dar şi că îşi doreşte să crească, într-un viitor apropiat, calitatea învăţământului românesc. El a explicat ca sunt proiecte care trebuie să meargă, sunt corecţii care trebuie făcute. Investiţia în cercetare, în educaţie, în inovare, în antreprenoriat sunt şanse pentru transformarea României.

Ministrul Educaţiei a mai spus ca vrea să aducă şcolile la un nivel de calitate adevărat, care să dea încredere. “În plus, şcoala trebuie să garanteze siguranţa copiilor noştri”, a adăugat ministrul.

Ministrul Adrian Curaj are 57 de ani, a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti – Facultatea Electronică şi Comunicaţii, în 1983, iar în 2003 a obţinut un master în Administrarea Afacerilor, la Institutul pentru Mediul de Afaceri şi Administraţie Publică din Bucureşti (ASEBUSS), în parteneriat cu University of Washington din Seattle. In 2007 a obţinut un certificat postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare.