centru plasamentCorpul de control al ministrului Muncii verifică în baza unui ordin al Rovanei Plumb, Centrul de plasament nr 3 din Galaţi, unde fosta directoare a realizat mai multe înregistrări audio în care îngrijitoarele ceartă şi ameninţă copiii instituţionalizaţi, potrivit Mediafax.ro.

Corpul de control al ministrului Muncii a ajuns luni seară în Galaţi pentru a verifica dacă Centrul de plasament numărul 3 funcţionează conform reglementărilor legale în vigoare şi dacă asigură respectarea drepturilor copiilor aflaţi în instituţie.

Fosta directoare de la Centrul de plasament numărul 3 din municipiul Galaţi a realizat mai multe înregistrări audio în care îngrijitoarele din unitate îi ceartă şi le vorbesc urât copiilor instituţionalizaţi, după ce, susţine aceasta, la sfârşitul anului 2013, a aflat despre practicile abuzive împotriva minorilor de la o fetiţă internată care i-a cerut explicaţii cu privire la o serie de cuvinte obscene auzite în centru.

După realizarea înregistrărilor audio, fosta directoare a centrului a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care a declanşat o anchetă în acest caz. În urma anchetei demarate de DGASPC Galaţi, una dintre infirmierele din centru a fost concediată.

Din înregistrări reiese că infirmierele îi jignesc pe copiii cu dizabilităţi, folosesc cuvinte obscene şi îi ameninţă cu bătaia.

În urma depunerii unei reclamaţii scrise şi a înregistrărilor audio, fosta directoare, care lucra de nouă ani în centrul de plasament, a fost suspendată din funcţie, în 20 februarie, urmând să fie cercetată disciplinar pe motiv că a folosit ilegal un sistem de înregistrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.