Microsoft își actualizează browserul Edge cu un mod special de navigare pe internet pentru copii, Kids Mode, care ar trebui să facă navigarea mai sigură și mai personalizabilă, într-un mod adecvat pentru cei mici. Funcția nu este disponibilă pe scară largă, dar este lansată pentru Edge Insiders în canalul de testare Canary de la Microsoft, funcția urmând să vină pe canalul de dezvoltare la scurt timp.

Părinţii vor avea la dispoziţie o aşa-zisă listă albă de site-uri, în care vor include toate site-urile pe care cei mici pot intra. Orice site care nu se află pe această listă, va fi inaccesibil în Kids Mode. Lista va fi predefinită, însă părinţii o vor putea modifica şi adapta propriului copil.

Modurile pentru copii sunt caracteristici comune ale serviciilor și dispozitivelor de streaming, cum ar fi profilul Netflix Just for Kids și serviciul Amazon FreeTime pe care îl include pe tabletele Fire și stick-urile Fire TV. Având câteva setări axate pe copii pe care le puteți activa, economisiți mult timp în privința alegerilor pe care le puteți face pentru siguranța copilului.

Căutările online, care se vor face cu Bing, vor avea activată funcţia SafeSearch, pentru ca printre rezultatele afişate copiilor să nu apară conţinut necorespunzător.

Va exista și un set de teme special create pentru cei mici, prin care aceştia vor putea schimba aspectul browser-ului.

Noua funcție Kids Mode din Edge este deocamdată în perioada de testare, dar se estimează că în scurt timp va fi disponibilă la scară globală, pentru toți utilizatorii de Windows 10 care folosesc Microsoft Edge. Modul pare a fi potrivit pentru copii cu vârsta între 5 și 12 ani. Potrivit legislației americane, copiii cu vârste mai mari sunt un pic mai maturi, ceea ce explică și faptul că au dreptul să își creeze cont de Facebook sau Instagram legal. Este evident că în România părinții pot folosi sistemul propus de Microsoft și pentru adolescenți.

Kids Mode poate fi activat din secțiunea de alegere a profilului din Microsoft Edge, fără a fi necesar să creezi un utilizator complet diferit pe sistem. Momentan, Kids Mode este disponibil în Edge pentru cei înscriși în programul de actualizări Dev și Canary de la Microsoft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.