Ministrul Sorin Cîmpeanu a subliniat vineri, la reuniunea informală a miniştrilor Educaţiei din Uniunea Europeană, organizată în format videoconferinţă, necesitatea unor măsuri urgente în vederea limitării şi recuperării pierderilor cauzate de învăţarea online.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, transmis AGERPRES, în cadrul reuniunii organizate sub egida Preşedinţiei portugheze a Consiliului UE, miniştrii au participat la dezbaterea publică pe tema “Echitate şi incluziune în educaţie şi formare în vederea promovării succesului educaţional pentru toţi”.

“Ministrul Educaţiei a subliniat necesitatea unor măsuri urgente în vederea limitării şi recuperării pierderilor cauzate de învăţarea online, beneficiile oferite de un start solid în viaţă prin generalizarea educaţiei timpurii şi încurajarea competenţelor socio-emoţionale încă de la cele mai fragede vârste, precum şi importanţa incluziunii prin asigurarea de şanse egale elevilor cu nevoi speciale”, se arată în comunicat.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a subliniat că România are o experienţă relevantă în selectarea proiectelor Erasmus+ care au avut ca tematică incluziunea sau care au vizat participarea persoanelor cu oportunităţi reduse.

Ministrul român al Educaţiei s-a referit, totodată, la Cadrul de cooperare strategică în educaţie şi formare profesională, recent adoptat, care va sprijini schimbul de bune practici între statele membre, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.