În acest weekend, Roaba de Cultură va găzdui evenimente destinate atât copiilor, cât și adulților. Programul include activități sportive, creații artistice, piese de teatru și un concert extraordinar susținut de ansamblul de percuție Young Beats, coordonat de Zoli Toth.

Sâmbătă, 8 Iunie / Ora 10 @ Roaba de Cultură

Yoga class powered by World class, cu Monica Tudora

Începem week-end-ul cu o sesiune de relaxare în aer liber! În fiecare sâmbătă, pe pajiștea Roabei de Cultură are loc o sesiune de yoga susținută de instructori specializați de la World Class. Sâmbătă aceasta clasa de yoga va fi susținută de Monica Tudora.

Duminică, 9 Iunie / Ora 10 @ Roaba de Cultură

Teatru pentru copii “Planeta e casa noastră – Ema și Eric reciclează” susținut de Teatru Sufletos

Cum ar fi să ne putem învăța copiii încă de la trei, patru ani, să aibă grijă de natură? Să fie economi, să nu arunce gunoi, să recicleze, să aibă grijă de lucrurile lor? Se poate! Prin joc și poveste, micuții noștri pot înțelege concepte complexe precum poluarea, schimbările climatice și reciclarea.

Vom descoperi alături de îndrăgitele personaje Ema și Eric DE CE și mai ales CUM să reciclăm corect și să avem grijă de natură. Pentru că fiecare prichindel, oricât de mic, are puterea să se implice și astfel, Pământul, casa noastră, să devină un loc mai curat și mai sănătos.

Duminică, 9 Iunie / Ora 19.30 @ Roaba de Cultură

Roaba de Cultura te invită la concert in aer liber, pe 9 iunie, de la ora 19.30. Ansamblul de percuție Young Beats coordonat de Zoli Toth va urca pe scenă cu piese clasice si moderne reinterpretate, dar și cu coregrafii surprinzătoare, într-un spectacol care te deconectează de cotidian. Relaxare la  firul ierbii,  muzică de calitate și voie bună – duminica seara, pe pajiștea Roabei de Cultură, din parcul Herăstrău!
Intrarea este liberă

Ansamblul de percuție Young Beats este un proiect dezvoltat în cadrul Secției de percuție a Programului Național Cantus Mundi. Format din 10 membri, sub coordonarea renumitului muzician Zoli Tóth, Young Beats s-a lansat în 2018 ca cea mai tânără trupă de percuție din România, cu o vârstă medie a componenților de numai 12 ani, astăzi ajungând la o maturitate interpretativă de invidiat. Încă din 2018, Young Beats s-a remarcat pe unele dintre cele mai importante scene ale României: Cantus Mundi București Fest, Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”, Ateneul Român.

Fiind prima pajiște urbană din România, Roaba de Cultură a devenit punct de reper pentru petrecerea timpului liber în verile bucureștene, iar anul acesta își propune să ofere o experiență educativă, culturală și artistică îmbunătățită.

Pentru mai multe informații despre programul evenimentelor de la Roaba de Cultură accesați Program Roaba de Cultură, ediția 2024 – Green Revolution

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, proiectul Roaba de cultură este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) și se desfășoară în perioada mai –  septembrie 2024. Accesul în zona Roabei  de cultură este liber șapte zile pe săptămână și beneficiază de acces Wi-Fi gratuit.

Green Revolution este o asociație de ecologie urbană, fondată în anul 2009, cu obiectivul de a face orașele din România mai verzi, mai curate și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Green Revolution inițiază și implementează proiecte ample de educație de mediu și dialog constructiv cu autoritățile și stakeholderii implicați pentru îmbunătățirea politicilor și strategiilor de mediu. Printre proiectele cele mai cunoscute ale Green Revolution se numără centrele de bikesharing Ivelo, platforma de știri de mediu Green Report, conferințele și Gala Green Report, dar și Roaba de Cultură, prima pajiște urbană din București. Mai multe informații despre proiecte pe www.greenrevolution.ro