miercuri, mai 31, 2023
Acasă*AVON lansează campania Roșu e pentru CURAJ, în semn de solidaritate cu...

AVON lansează campania Roșu e pentru CURAJ, în semn de solidaritate cu victimele violenței domestice

Pentru că în această săptămână petrecem mai mult timp în familie, AVON România, în parteneriat cu Asociația Anais, lansează astăzi campania „Roșu e pentru CURAJ”, un manifest cu privire la violența domestică, prin care transmite un mesaj de solidaritate pentru victimele violenței domestice.

5 secunde în plus de atenție

Potrivit unui studiu internațional[1] realizat pe bărbați, buzele roșii atrag cu până la 5 secunde în plus de atenție din partea celor din jur. În săptămâna în care ROȘU este culoarea care îi aduce pe oameni împreună, acasă, AVON le încurajează pe femei să poarte ruj roșu și să folosească cele 5 secunde în plus de atenție pentru a transmite în Social Media un mesaj de solidaritate pentru victimele violenței domestice, transformând astfel culoarea într-un simbol al CURAJULUI.

O singură zi, același mesaj: #RoșuepentruCURAJ

Joi, 13 aprilie, la ora 18:00, persoanele care doresc să se alăture manifestului sunt invitate să publice pe paginile personale de Social Media o imagine cu ele purtând ruj roșu, cu hastagul #RoșuepentruCURAJ, pentru a transmite un mesaj de susținere victimelor violenței domestice de a avea curajul să ceară ajutor.

„Atunci când porți ruj roșu, captezi până la 5 secunde în plus de atenție din partea celor din jur. În cazul victimelor violenței domestice, fiecare secundă de atenție din partea apropiaților poate face diferența. Așadar, pentru noi, ROȘU E PENTRU CURAJ și, împreună cu Asociația Anais, îi îndemnăm pe toți cei care cunosc o persoană într-o relație abuzivă să se alăture manifestului nostru și să publice joi, 13 aprilie, la ora 18:00, în Social Media o fotografie sau un video purtând ruj roșu, cu hashtagul #RoșuEPentruCuraj. Gestul acesta le oferă celor aflați într-o relație abuzivă curajul de a lua măsurile necesare pentru a se simți din nou în siguranță, spune Ana Nicolae, Head of Integrated Communication AVON România.

Asociația Anais atrage atenția asupra semnelor ce indică o relație nesănătoasă, pentru a putea îndruma către surse de ajutor de încredere pe oricine se află în nevoie.

A fi în siguranță, atât noi, cât și cei apropiați nouă, înseamnă a recunoaște din timp acele semne și comportamente nesănătoase care ne pot face vulnerabili și ne pot pune în pericol. Semnele unei relații abuzive nu sunt întotdeauna evidente. Unele dintre acestea pot apărea la începutul unei relații, iar uneori sunt percepute ca fiind normale sau chiar romantice. Este important să recunoaștem aceste semne și să fim conștiente de ele pentru a evita situații mai grave”, spun reprezentantele Asociației Anais.

Realizat sub umbrela Campaniei Respectului, manifestul „Roșu e pentru CURAJ” este adresat atât celor care cunosc, au în familie sau printre prieteni o victimă a violenței domestice, cât și tuturor persoanelor care rezonează cu acest subiect. Scopul este de a arăta victimelor cât de mult sprijin au în jurul lor și că nu sunt singure atunci când sunt pregătite să lupte pentru ele însele.

Violența împotriva femeilor, în creștere

Cel mai recent studiu disponibil arată că violența împotriva femeilor și fetelor continuă să fie larg răspândită și tolerată în societatea românească. Anul trecut, la nivel național, polițiștii au intervenit în 90.174 de cazuri de violență domestică, dintre care 42.214 în mediul urban și 47.960 în mediul rural, în creștere cu 12,5% față de 2021[2].

În primele 2 luni ale anului 2023, numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu 3,9% față de primele 2 luni ale anului 2022[3].

La nivel european, cel mai cuprinzător sondaj – bazat pe interviuri cu 42.000 de femei din cele 28 de state membre ale UE, cu privire la experiențele lor de violență fizică și sexuală, hărțuire și urmărire – a fost publicat de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) în 2014. Datele din sondaj arată că 1 din 3 femei a experimentat o formă de violență fizică și/sau sexuală începând cu vârsta de 15 ani.[4]

Resurse pentru victime

Femeile care se confruntă cu orice formă de violență domestică sunt încurajate să ia legătura cu un specialist la numerele de contact disponibile pe site-ul Asociației Anais.

De asemenea, helpline-ul național 0800.500.333 poate fi apelat 24/24 ore pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau discriminare multiplă. Numărul este apelabil gratuit din orice rețea cu acoperire națională.

Persoanele aflate în pericol iminent sunt încurajate să apelze 112 – numărul unic național de urgență.

Campania Respectului

AVON are o puternică orientare către promovarea drepturilor femeilor și susținerea lor. În acest sens, în fiecare an, AVON derulează o campanie globală de sensibilizare pentru respectarea femeilor și a drepturilor lor.

Campania AVON pentru respectul femeilor se desfășoară anual în mai multe țări ale lumii, inclusiv în România. Scopul acesteia este de a crește gradul de conștientizare asupra violenței domestice și a altor forme de abuz asupra femeilor, precum și de a susține organizatiile care luptă împotriva acestor probleme.

Semnele unei relații abuzive

Iată câteva indicii că o relație este abuzivă:

 • Partenerul îți controlează comportamentul și activitățile, cum ar fi cu cine vorbești, unde mergi sau ce porți.
 • Partenerul te face să te simți vinovată și responsabilă pentru problemele din relația voastră.
 • Partenerul are tendința de a te critica, umili și chiar jigni în fața altora.
 • Partenerul îți limitează accesul la resurse financiare sau la alte resurse, precum mașina sau telefonul.
 • Partenerul te convinge să renunți la prieteni și familie sau te izolează de aceștia.
 • Partenerul critică mereu aspecte ale personalității tale sau ale felului în care faci lucrurile, chiar și cele mai mărunte, și nu îți lasă niciodată un moment de odihnă sau apreciere.
 • Partenerul te forțează sa faci în dormitor lucruri care nu îți plac sau nu le dorești.
 • Partenerul te face să te simți inutilă sau fără valoare prin jocuri mentale și emoționale sau prin diminuarea importanței activităților și relațiilor tale.
 • Partenerul te amenință cu violență fizică sau psihologică, îți spune că te va părăsi sau că te va distruge într-un fel dacă nu faci ceea ce vrea el.
 • Partenerul te amenință sau te face să te simți amenințată.
 • Partenerul tău te lovește, te împinge sau te agresează în orice alt fel, iar aceste acțiuni nu trebuie niciodată justificate sau acceptate.

AVON este prezent de peste 25 de ani pe piața din România, timp în care și-a menținut o poziție de top în preferințele consumatorilor, reușind în același timp să pună bazele uneia dintre cele mai mari comunități de femei. Compania este preocupată nu numai să aducă frumusețe și independenţă femeilor, dar și să le îmbunătățească viața, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială și militând continuu pentru sănătatea și standardul lor de viață.

Asociația ANAIS este o asociație înființată la finalul anului 2011 și al cărei scop principal îl reprezintă promovarea, respectarea și apărarea drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor. Asociația își propune să acționeze pentru modificarea politicilor și legislației în beneficiul femeilor. Asociația activează în vederea sprijinirii victimelor violenței domestice  prin dezvoltarea de servicii și implicare la nivel de politici publice în domeniu.

ARTICOLE SIMILARE

1 iunie de poveste la Antipa

De 1 iunie 2023, copiii sunt așteptați să-și petreacă ziua la Antipa! Joi, de ziua lor, ei vor primi în dar intrarea gratuită la...

SMYK All for Kids își extinde rețeaua de magazine în România, inaugurând al 28 lea magazin pe piața locală

Compania poloneză SMYK All for Kids, unul dintre cei mai mari retaileri din segmentul de jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru copii, își extinde...

Calendar Evaluare Națională 2023. Ce a decis Ministerul Educației în privința examenelor pentru clasa a VI-a

Ministerul Educației a anunțat că a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale...

QUERER, un fusion de muzică fado și dansuri pasionante

După succesul de la debutul cu "A Night to Remember", Monica Opra și MoniAcustique Band propun publicului bucureștean un nou spectacol - concert special...

Art&Craft propune o viziune modernă și unică a României, prin noua colecție Happy Traveller de suveniruri cu specific regional

Art&Craft Design, companie lider de piață pe segmentul de cadouri și suveniruri românești, estimează un impact procentual de aproximativ 3% din vânzări în anul...

Homplex, producătorul primului termostat smart din România, estimează venituri 41 milioane lei, în 2023

Homplex, companie antreprenorială românească, specializată în furnizarea de soluții inovatoare pentru creșterea siguranței, confortului și eficienței energetice în mediul rezidențial și industrial, estimează că...

Lotul României a obținut mențiune la Olimpiada Internaţională de Filosofie

Lotul olimpic de filosofie a obținut o mențiune (Honorable Mention) la a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Olympia (Grecia)...

Începe sesiunea specială a examenului de Bacalaureat

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale va începe luni...

Până pe 31 mai, o nouă ediție a campaniei ”Rade un premiu”: MAMBricolaj își așteaptă clienții pasionați de DIY și accesorii cu peste 5.000...

MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), își recompensează, luna...

Peste mări și zări. De la astrolab la sextant

Muzeul Naţional de Istorie Naturalӑ ,,Grigore Antipa” găzduiește „Peste mări și zări. De la astrolab la sextant”, o expoziție temporară care îți dezvăluie lumea...

Ultimul weekend în care mai poate fi vizitat Art Safari – ediția 11! Sâmbătă, de Noaptea Muzeelor, iubitorii de artă sunt invitați la Night...

Cel mai apreciat eveniment dedicat artei din țară își așteaptă vizitatorii până duminică, 14 mai. Ultima șansă pentru public să vadă cea mai amplă...

PRIMARK VA DESCHIDE AL DOILEA MAGAZIN ÎN AFI COTROCENI PE 20 IUNIE

 Primark, retailerul internațional de modă, a anunțat data deschiderii celui de-al doilea magazin din România. Mult-așteptatul magazin, situat în AFI Cotroceni, București, se va...

Noaptea Muzeelor 2023 – ediție inedită România și Republica Moldova

Cea de-a 19-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 13 mai, și va aduce publicului expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții,...

Primark lansează prima sa colecție circulară

Primark lansează prima sa gamă de produse concepute și realizate în așa fel încât să poată fi revalorificate sau reciclate. De la jumătatea lunii...

MAMBricolaj Morarilor aniversează 12 ani de la deschidere. Clienții primesc discount de 12% la 12 produse de top aflate în portofoliul rețelei

Cu ocazia aniversării a 12 ani de la deschidere, MAMBricolaj Morarilor oferă clienților, până pe data de 20 aprilie, discount de 12% la 12...

Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste

Luna aceasta, centrele comerciale Promenada Mall, Mega Mall și Vulcan Value Center le oferă surprize și premii clienților care vin la shopping să se...

Studiu – Elevii români, mai toleranți cu colegii de etnie romă

Numărul copiilor care ar accepta un coleg de clasă/bancă de etnie romă a crescut considerabil în ultimii 10 ani și ajunge la peste 60% Cu...

Peste 50% dintre copii vor să emigreze. Crește intoleranța față de colegi cu probleme de sănătate mintală

Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe, în vreme ce o treime dintre...

Skechers, The Comfort Technology Company™, lansează noua sa tehnologie inovatoare: Slip-ins pentru copii

Skechers, producătorul internațional de încălțăminte, anunță lansarea noilor modele Skechers Hands Free Slip-ins pentru copii, disponibile atât pentru fete, cât și pentru băieți. Cu...

Sinteza rezultatelor obținute de elevii de clasa a VIII-a prezenți la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale (an școlar 2022 – 2023)

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, astăzi, 29 martie, a avut loc comunicarea rezultatelor obținute de elevii de clasa a VIII-a care au participat...

Educație pentru succes 2023

8  specialiști din psihologie, educație, filosofie și finanțe redefinesc la  conferința EDUCare – Educație pentru succes, valențele succesului. Evenimentul are loc pe 20 mai...

România, detronată de Bulgaria din prima poziție în Uniunea Europeană la un capitol sumbru: mortalitatea infantilă

Efortul Salvați Copiii de a întări maternitățile și secțiile de pediatrie și terapie intensivă neonatală în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor...

Asigurările RCA de la Leader Team Broker pot fi cumpărate și prin aplicația 24pay, fără costuri suplimentare

Asigurările de răspundere civilă auto (RCA) emise de Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din România și din Europa, sunt...

Un elev român din doi este victima bullying-ului, iar 81% dintre elevi afirmă că au fost martori ai situațiilor de amenințare, umilire sau violență...

O analiză recentă a Organizației Salvați Copiii (finalul anului 2022) arată că  jumătate dintre elevii români devin victime ale situațiilor de violență fizică și...

Cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie, la Promenada Mall

Primăvara aceasta, Promenada Mall este gazda celei de-a șasea ediții a Green Tech & Film Festival, care se va desfășura între 29 martie și...

Endometrioza – boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

Prima luna de primăvară este cunoscută în lumea medicală că fiind luna conștientizării și informării despre endometrioză. Statisticile arată că la nivel mondial, cel puțin...

Seniori din județele Alba, Cluj, Timiș și București, invitați să devină voluntari pentru copiii din centrele sociale ale comunității

Programul național Generații, susținut de Fundația Regală Margareta a României, se relansează în cadrul a cinci centre sociale din localitățile Bonțida, Blaj, Buziaș, Dezmir...

Ultimele zile de înscriere la Shakespeare School Essay Competition – ediția #15!

Dacă ai între 11 şi 19 ani, eşti pasionat de Limba Engleză, o vorbeşti fluent, eşti creativ şi stăpâneşti bine arta argumentării, te aşteptăm...

Numărul bibliotecilor școlare a scăzut cu 500, în ultimii doi ani. Accesul la bibliotecă, încă inegal

În ultimii doi ani, numărul bibliotecilor școlare a scăzut constant, de la 6.545 în 2019, la 6.050 în 2022, în vreme ce numărul copiilor...

Irina Rimes devine ambasador AVON și prezintă Hydramatic, primul ruj mat din lume cu nucleu hidratant

AVON  anunță, în premieră, parteneriatul cu Irina Rimes, una dintre cele mai populare artiste din România. Irina s-a remarcat pe piața din România odată...

Ultimele stiri

Cele mai citite