marți, martie 21, 2023
Acasă*Start pentru cea mai mare licitație caritabilă din România

Start pentru cea mai mare licitație caritabilă din România

Startul celei de-a doua ediții a Licitației de Fapte Bune a fost dat, joi, în cadrul conferinței de presă organizată la Palatul Cesianu-Racoviță în prezența reprezentanților celor 10 fundații și asociații caritabile, participante la Licitația de Fapte Bune. Invitatul special al evenimentului a fost actorul Marius Manole, care a devenit ambasadorul oficial al Licitației de Fapte Bune. Licitația de Fapte Bune va avea loc pe 20 decembrie, iar până atunci se colectează donații pe artmark.ro.

În 2022, Licitației de Fapte Bune, care va avea loc pe 20 decembrie, i se alătură Crucea Roșie Română, Asociația Blondie, Fundația Forever Forest, Fundația World Vision România, SOS Satele Copiilor, Fundația Inovații Sociale „Regina Maria”, Fundația Motivation România, Organizația Filia, Fundația Digital Nation, Fundația Polisano. Evenimentul-bilanț al carității anului 2022 reunește domenii-cheie precum sănătate, educație, sport, dezvoltare locală, protecția mediului, nondiscriminare ori incluziune socială.

Arta cea mai înălțătoare este arta de a dărui. Povestea Faptelor Bune continuă și în 2022 la Casa de Licitații A10 by Artmark. Împreună vom salva vieți, vom da curaj femeilor fără voce, vom asigura mese calde în zone fără speranță, vom proteja pădurile României, vom pune umărul la educația tinerei generații și vom dona pentru ca inimile copiilor să bată în continuare. Rolul de Ambasador al Faptelor Bune mă face mai responsabil, mai implicat, mai curajos. Au mai rămas doar câteva săptămâni. Vă invit să vă aliniați în prima linie cu solidaritatea, să donați cel puțin suma minimă și să dăm viață Faptelor Bune de la Artmark”, a declarat Ambasadorul Licitației de Fapte Bune Marius Manole.

Proiectul Crucii Roșii Române vizează reducerea abandonului școlar și asigurarea unei mese calde pentru copiii defavorizați din cele mai sărace zone din țară. Cauza Crucii Roșii vizează un cost de 250.000 de euro, iar o donație minimă de doar 25 de euro va asigura o masă caldă și o șansă la viață pentru zeci de copii. Cauza Crucii Roșii a fost deja susținută de OTP Bank.

În fiecare zi în țara noastră, 3 copii mor înainte de a împlini vârsta de 1 an. Pentru a reduce acest număr, Asociația Blondie a lansat campania „Să crești mare”, care are nevoie de 200.000 de euro. Prin intermediul Licitației de Fapte Bune și a donațiilor minime de 50 de euro, Caravana Blondie va ajunge în fiecare săptămână în satele și comunitățile sărace din județele din jurul Bucureștiului și va efectua toate analizele medicale care să permită identificarea la timp a afecțiunilor imposibil de tratat mai târziu.

Cauza Fundației Forever Forest este să protejeze 1 hectar de pădure din munții Retezat, iar suma de 600.000 de euro va permite cumpărarea primei păduri-centru al biodiversității de pe continentul european, având în vedere că niciunde nu există un loc cu atât de multe specii de floră și de faună. Orice donație de 30 de euro reprezintă costul de achiziționare și protejare a unui metru pătrat de pădure, pe care donatorul îl va deține în proprietate simbolică.

Fundația World Vision România își propune, prin intermediul Licitației de Fapte Bune să sprijine copiii de la sat să termine liceul și să aleagă o meserie. S-a calculat că orice donație de 100, care acoperă activitățile de dezvoltare personală, meditații, sesiuni de educație non-formală, consiliere vocațională și psihologică, va susține 100 de tineri la liceu timp de un an. Colectarea a 120.000 de euro va îndeplini obiectivul Programului „Vreau în clasa a IX-a”.

Vârsta medie la care tinerii părăsesc serviciile de protecție specială este de 19,8 ani, față de 28,1 ani pentru copiii proveniți din familii. SOS Satele Copiilor, prin intermediul Licitației de Fapte Bune, își propune să colecteze 162.000 de euro pentru a susține 40 de tineri (cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani) pe durata a 3 ani. Bugetul va fi direcționat către cursuri de limbi străine, transport, traininguri, echipamente și materiale necesare, cheltuieli de locuire pentru tineri, servicii medicale ori tabere. O donație de 75 de euro acoperă costurile integrării cu succes a tinerilor vulnerabili în comunitate și pentru un start bun în viața independentă. Cauza SOS Satele Copiilor a fost deja susținută de Ameropa cu 5.000 de euro.

Fundația Inovații Sociale „Regina Maria” își propune să colecteze 216.000 de euro, care vor permite acces gratuit la servicii medicale, investigații și tratamente pentru 1.200 de mame fără venituri, prin proiectul „Ajută o mamă să se ridice din nou!”.  Prin Licitația de Fapte Bune se urmăresc pași de donație de câte 50 de euro, valorând costul unui set de analize de bază pentru o mamă.

„Schimbă povestea copiilor și adulților în scaune rulante” – este mesajul Fundației Motivation România, care își propune să colecteze 100.000 de euro pentru organizarea și desfășurarea unor stagii și tabere unde utilizatorii de scaune rulante învață să fie mobili, independenți și activi. Se solicită pași de donație de 25 de euro pentru a pune în mișcare roțile schimbării.

O donație de doar 80 de euro va ajuta 1.500 de femei din zonele defavorizate ale țării să creadă în vocea lor. Organizația Filia își propune, prin intermediul Licitației de Fapte Bune, să colecteze 120.000 de euro pentru a ajunge în 3 comunități, să organizeze 4 întâlniri cu cele 1.500 de femei care să învețe cum se pot folosi de drepturile lor și de instrumente publice pentru a crea o viața mai bună.

Proiectul Fundației Digital Nation vizează colectarea a 40.000 de euro. Fondurile colectate, în urma Licitației de Fapte Bune, reprezintă o investiție în tânăra generație prin pregătirea în proiecte reale și oferirea oportunităților de angajare, fiind și răspunsul la nevoile de digitalizare ale României, o țară în care doar 29% din populație are competențe digitale de bază. O sponsorizare de 100 de euro este solicitată pentru acoperirea costului unui modul de curs de programare de 6 luni pentru un tânăr, ce dorește fie o reconversie profesională, fie pregătirea într-o profesie actuală, pentru care există cerere de angajare.

Prin intermediul Fundației Polisano sute de copii cu malformaţii cardiace congenitale au beneficiat de intervenţii chirurgicale care le-au salvat viaţa. Pentru a continua acest demers e necesar colectarea a 190.000 de euro. O donație minimă de 50 de euro va salva inimile copiilor din România. Primii pași către strângerea obiectivului caritabil  au fost făcuți de Metropolitan Life printr-o donație de 25.000 de euro.

Până la ora actuală, cauzele celor 10 asociații și fundații implicate au primit donații și sprijin atât din partea companiilor, care fac din responsabilitatea socială o valoare internă, dar și din partea unor personalități ai societății românești. Totodată, platforma artmark.ro permite și persoanelor fizice să depună oferte de pas de licitare, donând pentru cauza pe care o susțin.

Oricine poate dona pentru cele 10 cauze implicate în Licitația de Fapte Bune, având în vedere regimul de preț cumulativ, care permite ca ofertele depuse, fie de un pas sau de mai mulți de licitație, să se cumuleze. În cadrul Licitației de Fapte Bune se poate participa prin: ofertă scrisă depusă la Palatul Cesianu-Racoviță, prin telefon sau online, donând direct în platforma de licitație Artmark Live 2.0, în seara evenimentului din 20 decembrie. Este necesar doar deschiderea, în prealabil, a unui cont de licitare pe artmark.ro.

Licitația de Fapte Bune este primul eveniment caritabil din România care a adunat la un loc mai multe fundații caritabile, al căror obiectiv vizează cauze umanitare. De-a lungul ultimilor ani, Casa de Licitații A10 by Artmark a organizat peste 30 de licitații caritabile, punând la dispoziție platforma de licitație și oferind suport logistic pentru a susține cauzele concrete.

ARTICOLE SIMILARE

Numărul bibliotecilor școlare a scăzut cu 500, în ultimii doi ani. Accesul la bibliotecă, încă inegal

În ultimii doi ani, numărul bibliotecilor școlare a scăzut constant, de la 6.545 în 2019, la 6.050 în 2022, în vreme ce numărul copiilor...

Irina Rimes devine ambasador AVON și prezintă Hydramatic, primul ruj mat din lume cu nucleu hidratant

AVON  anunță, în premieră, parteneriatul cu Irina Rimes, una dintre cele mai populare artiste din România. Irina s-a remarcat pe piața din România odată...

Târgul de Turism al României de la ROMEXPO, primul pas cu super reduceri spre experiențe de neuitat în destinații de vis

Târgul de Turism al României de la ROMEXPO este în plină desfășurare la ROMEXPO și își așteaptă vizitatorii cu oferte dintre cele mai variate...

S-a lansat platforma de resurse educaţionale pentru „Săptămâna Verde”

Elevii și cadrele didactice au acum la dispoziție o platformă de resurse educaționale, Saptamanaverde.edu.ro, lansată, vineri, de Ministerul Educației și Ministerul Apelor și Pădurilor,...

Programul pentru şcoli al României pentru perioada 2023-2029 a fost pus în dezbatere publică

Ajutorul financiar din partea Uniunii Europene pentru distribuirea fructelor, legumelor şi laptelui în şcoli, în perioada 1 august 2023 - 31 iulie 2029, se...

Știai că îți poți dărui cadoul de 1 și 8 Martie pentru o cauză socială pe Galantom.ro?

Platforma de fundraising Galantom.ro lansează campania de Mărțișor, prin care doamnelor și domnișoarelor își pot dărui cadourile de 1 Martie sau 8 Martie către...

La fiecare două minute, o femeie moare din cauza sarcinii sau a nașterii, potrivit agențiilor ONU

La fiecare două minute, o femeie moare în timpul sarcinii sau al nașterii, potrivit ultimelor estimări prezentate astăzi într-un raport de către agențiile ONU. Raportul...

Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024 a fost trimis la Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023-2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, anunță Ministerul...

Târg de Mărțișor Învie Tradiția 27 februarie – 1 martie

În perioada 27 februarie - 1 martie 2023, Învie Tradiția va organiza, ca în fiecare an, un târg de mărțișor, cu sute de modele...

Luna iubirii, sărbătorită cu premieră la OCC

Pentru a facilita accesul cât mai multor spectatori la cea mai recentă producție a Operei Comice pentru Copii, conducerea instituției a decis prelungirea ofertei...

Ministerul Educației prezintă lista celor 39 de clădiri cu destinația de învățământ care au risc seismic

Ministerul Educației a anunțat că în urma reactualizării datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), de către conducerile unităților de învățământ,...

ANCHETĂ: Patru din cinci sesizări având ca obiect infracțiuni împotriva libertății și integrității sexuale comise asupra minorilor s-au soluționat cu clasarea faptelor sau cu...

Patru din cinci sesizări având ca obiect infracțiuni împotriva libertății și integrității sexuale comise asupra minorilor s-au soluționat cu clasarea faptelor sau cu renunțarea...

Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu...

11 februarie a marcat ziua femeilor și fetelor în știință, o zi care a apărut pentru a încuraja meritele și participarea în știință și...

Studiu DENT ESTET privind sănătatea dentară la copii: „Aproape jumătate dintre părinți își duc copilul la dentist pentru o igienizare mai rar de o...

Datele unui studiu realizat de DENT ESTET în colaborare cu Reveal Marketing Research cu privire la comportamentele românilor legate de sănătatea dentară a copiilor...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă în perioada 25 februarie – 1 martie 2023 la TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI

Șnur alb și roșu de mătase, lânică și bumbac, hârtie de ziar, semințe, fetru, ceramică, podoabe, lut, rotițe de ceas, metal, taste de computer,...

„moving [m]others”, un spectacol despre EMOŢIA MATERNITĂŢII pe 1 şi 8 martie la ARCUB

Pe 1 şi 8 martie 2023, de la ora 18.30, ARCUB prezintă la Sala Mare instalaţia performativă despre maternitate „moving others”, organizat de Centrul...

Atelier creativ pentru copii de Mărțișor: „Mărțișug cu meșteșug”, la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București vă invită miercuri, 1 martie 2023, ora 15.30, la atelierul pentru copii „Mărțișug cu meșteșug". Întâlnirea va avea loc la Palatul...

Aproape o treime din contribuabilii români își exercită dreptul de a susține cauze socio-umanitare, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit

Mai puțin de o treime din contribuabilii români (27,42%) care ar fi putut să susțină cauze sociale și-au exercitat acest drept în 2002, prin...

De Ziua internațională a copilului bolnav de cancer, MedLife lansează primul program gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, în vederea...

În România, aproximativ 400 de copii și adolescenți sunt diagnosticați anual cu o formă de cancer, cele mai frecvente fiind leucemiile, urmate de limfoame,...

„SHAME – European Stories”, expoziția care oferă o voce victimelor abuzului trăit în copilărie

Expoziția de fotografie „SHAME - European Stories” a fost inaugurată pe 15 februarie în stația de metrou Piața Unirii 1 din București. Organizată de...

„Plan de Viață”, o șansă pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament. Rezultatele primei ediții a proiectului

AFI Europe România și Asociația The Social Incubator anunță rezultatele primei ediții a programului de responsabilitate socială „Plan de Viață” desfășurat în perioada Ianuarie...

Structura anului școlar 2023-2024, avizată în cadrul Comisiei de Dialog Social

Proiectul de Ordin al ministrului Educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în consultare publică, a fost avizat marți în cadrul...

15 februarie: Ziua Națională a Lecturii. Ministrul Educației îndeamnă cadrele didactice să organizeze activități de promovare a lecturii

Cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, ministrul Educației, Ligia Deca, invită cadrele didactice să organizeze activități de promovare a lecturii în școlile în care își desfășoară activitatea. „Pentru...

MAMBricolaj lansează, în premieră, programul „Rabla” pentru produse de bricolaj și accesorii de mobilier uzate

MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), lansează, în 20...

Școala de duminică, o nouă sesiune de cursuri, la UNATC

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale" București începe o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg. Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC...

Ministerul Educației anunță repartizarea celor 1.200 de posturi de consilieri școlari

Ministerul Educației anunță repartizarea la nivel național a celor 1.200 de noi posturi de consilieri școlari aprobate în decembrie 2022. Ordinul prin care au...

Începe Carnavalul la Opera Comică pentru Copii

În acest weekend are loc evenimentul „Noaptea Carnavalului”, în exclusivitate la Opera Comică pentru Copii. Personajele din spectacolele OCC, cu măști și costume impresionante,...

Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" Iaşi va fi înfiinţat un compartiment adresat copiilor cu patologie din spectrul autist, a anunțat...

Ce vor elevii de la universitatea ideală? Mai multă tehnologie și o programă adaptată la nevoile și realitățile din prezent: liceeni și-au spus dorințele...

Mai multă tehnologie pentru a facilita învățarea, o programă adaptată la nevoile și pasiunile elevilor, teme practice, încurajarea dezvoltării personale și abordarea unor probleme...

MAMBricolaj invită pasionații de bricolaj și DIY la ”Școala de Mobilă”

MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), lansează din 26...

Ultimele stiri

Cele mai citite