Musicalul „Peter Pan”, în regia Antoanetei Cojocaru, unul dintre cele mai iubite spectacole, se reîntoarce la Opera Comică pentru Copii! În perioada 11-13 noiembrie sunt programate 5 reprezentații – vineri, de la ora 18:30, sâmbătă și duminică, de la orele 11 și 17. „Peter Pan” este una dintre cele mai frumoase poveşti despre copilărie și despre curajul pe care ți-l dă o inimă curată. Un spectacol care aduce pe scenă „Țara de Nicăieri” și care ne îndeamnă să descoperim bucuria și speranța cu care vin copiii în viața oamenilor mari.

Un alt titlu foarte popular din repertoriul Operei Comice pentru Copii, basmul simfonic „Petrică și Lupul”, poate fi vizionat în Salonul Mozart, sâmbătă și duminică, de la ora 10. Basmul „Petrică şi Lupul” este o minunată poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, în care personajele pitoreşti sunt interpretate de… instrumente muzicale. Coloritul sonor al fiecărui instrument în parte descrie cu măiestrie caracterul personajului pe care îl reprezintă, iar dialogurile vii dintre muzică şi textul povestitorului captează atenţia publicului de toate vârstele, mai ales a micilor spectatori.

Ultimul weekend cu „Noaptea Magiei” în Salonul Mozart

În perioada 11-13 noiembrie, Salonul Mozart găzduiește ultimele 14 reprezentații ale spectacolului „Noaptea Magiei”, premieră de care s-au bucurat deja peste 2500 de spectatori. Într-un interviu acordat Operei Comice pentru Copii, magicianul Bogdan Muntean, autorul spectacolului, mărturisea: „întotdeauna am spus că pe copii îi păcălești mai greu decât pe adulți. Copiii nu au o gândire dobândită prin prisma educației, culturii sau a informației pentru că încă sunt copii, dar copiii sunt cei care, de cele mai multe ori, reușesc să vadă lucrurile așa cum sunt, reușesc să descopere „esența” trucurilor, fără a se gândi la metodele și tehnicile pe care magicianul le folosește. De aceea este foarte greu să îi „păcălești”. Adultul se gândește la mecanismele pe care le folosim ca magicieni și de aceea este mult mai ușor să îl conduci pe piste false, asta dacă vrei să nu îți deconspire trucurile. Adulții caută să descopere mecanismul, ei vor să înțeleagă cum se realizează un truc. Copiii privesc la rece și de cele mai multe ori există riscul să își dea seama cum realizezi trucurile. Norocul magicianului este că pe copii nu îi interesează să îl deconspire.”

„Noaptea Spiridușilor” începe la finalul acestei luni

Nopțile fermecate continuă până la finalul anului. La ceas de seară, spiridușii Operei Comice pentru Copii îi conduc pe cei mici și cei mari prin tainele teatrului, unde ei pot afla cum se construiește magia Crăciunului! Începând din 26 noiembrie, publicul are ocazia de a vizita lumea din spatele scenei, toate departamentele OCC, în tururi interactive însoțite de spiritul sărbătorilor de iarnă, colinde și momente artistice de sezon, cu artiștii Operei Comice pentru Copii. Biletele sunt deja disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.