Pe 1 iunie, copiii, părinții și bunicii lor au sărbătorit împreună copilăria și s-au bucurat de activitățile inedite pregătite de Opera Comică pentru Copii. Prima zi din cea de-a șasea ediție a Festivalului Opera Copiilor a adunat la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16 peste 5000 de spectatori, care au participat la 5 spectacole jucate cu casa închisă, zeci de ateliere, jocuri și activități în aer liber, toate pregătite special pentru a sărbători Ziua Copilului, care anul acesta a coincis și cu deschiderea oficială a celui mai așteptat festival pentru copii, după o pauză de doi ani.

Pe lângă cele 12 ore de activități programate la sediu, în intervalul orar 10-22, pe 1 iunie, OCC a avut spectacole și ateliere pe alte două scene din București – la 1uniFEST, eveniment organizat de Itsy Bitsy în Parcul „Al. I. Cuza”, OCC a participat cu spectacolul „Magic Way” al magicianului Bogdan Muntean, iar în centrul comercial AFI Cotroceni s-au desfășurat 6 ore de lecții deschise și demonstrații susținute de cursanții Atelierelor „Micul Artist”, program dezvoltat de OCC începând cu 2015. De asemenea, la invitația Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Opera Comică pentru Copii a efectuat pe 1 iunie o deplasare la Târgoviște pentru a prezenta spectacolul de operă „Don Pasquale” pe scena din Curtea Domnească. Evenimentul a marcat deschiderea Zilelor Județului Dâmbovița, județ care anul acesta împlinește 510 de ani de atestare documentară.

Cel mai așteptat musical al finalului de stagiune, spectacolul „Sunetul Muzicii” în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, a umplut inimile publicului de bucurie și a stârnit ropote de aplauze la final. Până când vor pleca în vacanța de vară, Opera Comică pentru Copii îi așteaptă pe cei mici cu alte spectacole frumoase, pe parcursul lunii iunie. În Sala Mare sunt programate baletul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” și opereta „Hapciu în RE major”. În Salonul Mozart au loc spectacolele „Magic Way”, „Parada Jucăriilor” și „Anotimpurile – Primăvara și Vara”, iar în Sala UnderGrant, publicul de 0-3 ani are parte de propriul spectacol senzorial, în premieră absolută, „Bubu și Anotimpurile”. Biletele pentru toate spectacolele se pot achiziționa în rețeaua bilete.ro.

Festivalul Opera Copiilor se desfășoară în perioada 1 – 26 iunie 2022, în fiecare weekend, între orele 10-22. Programul cuprinde numeroase activități pentru întreaga familie, organizate la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, printre care se numără 40 de reprezentații în cele trei săli de spectacole, târg și zone de relaxare, pașaport de vacanță, jocuri și concursuri, dar și ateliere creative. Nelipsite sunt și atracțiile îndrăgite de toți copiii, precum Piscina cu bile, Trambulina OCC, Micul Arcaș, Circuitul OCC, Expressul OCC, Aventura Parc, Escape Room și VR Zone. În plus, pentru a preîntâmpina canicula, începând din această ediție există două atracții noi și răcoroase: Water Target și Water Zone. Vizitatorii cu vârste de minim doi ani au propriile obiective de care se pot bucura în voie, în Grădina OCC: Excavatorul, Motocicleta și Caruselul. Accesul în festival este gratuit, participarea la activități se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 RON/bucata, disponibile la Magazinul OCC.

Luna iulie readuce Taberele Urbane la Opera Comică pentru Copii

Programul „Tabere Urbane de Vară la OCC” se desfășoară începând cu 7 iulie în curtea Operei Comice pentru Copii. Fiecare serie de tabără durează 4 zile, cu toate mesele incluse și 3 nopți de cazare la cort. Participarea este asigurată în urma achiziționării unui bilet de pe site-ul bilete.ro, specificând perioada dorită. Singurul criteriu de selecție este dorința fiecărui copil de petrecere a timpului liber într-un mod interesant. Beneficiile participării sunt numeroase, iar coordonatorul programului, Roxana Pencu, ne împărtășește câteva dintre ele: „În primul rând, sunt mulți copii care nu au fost niciodată într-o tabără, iar aceasta din Grădina OCC este perfectă pentru acomodarea cu independența față de părinți. În al doilea rând, deși toate activitățile noastre sunt gândite ca jocuri, cei mici vor învăța foarte multe lucruri interesante despre lumea artistică. Un alt beneficiu foarte important și apreciat de către toți părinții este <cutia cu maimuțe> sau cutia în care stau telefoanele mobile și alte dispozitive electronice, pentru care nu vom avea niciun pic de timp pe durata taberei.”

Cele 4 serii disponibile sunt programate astfel: seria I: 7-10 iulie, seria a II-a: 10-13 iulie, seria a III-a: 19-22 iulie, seria a IV-a: 22-25 iulie. Numărul maxim de participanți/serie este 40, fiecare grup beneficiind de supravegherea non-stop a personalului specializat din echipa Operei Comice pentru Copii. Biletele pentru acest program sunt deja disponibile în rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.