Ministerul Sănătății a informat, joi, că s-au înregistrat alte două cazuri suspecte de hepatită cu cauze necunoscute. Este vorba despre doi copii, aflați în îngrijire. Copiii nu sunt din București și au 8 luni, respectiv 10 ani.

„Așteptăm ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă”, a menționat sursa citată.

Pe de altă parte, potrivit Antena3, fetița în vârstă de 5 ani care suferă de hepatită ”misterioasă” și este internată în spital are nevoie de transplant de ficat din cauza faptului că  insuficiență ei hepatică pare să se agraveze de la o zi la alta.

Unul dintre medicii care o îngrijesc crede însă că nu este vorba despre hepatită, ci despre o boală rară, care afectează grav ficatul, numită boala Wilson.

Fetița este internată în spital încă de acum trei săptămâni, iar starea ei de sănătate nu s-a ameliorat.

Mama fetiței, o femeie în vârstă de 26 de ani, este deja la Spitalul Fundeni acolo unde este evaluată.  Din primele informații, potrivit surselor Antena 3, mama micuței ar fi compatibilă pentru transplant deoarece are aceeași grupă de sânge.

Medicii spun că transplantul ar trebui efectuat cât mai curând deoarece starea de sănătate a fetiței se degradează de la o zi la alta și ori de câte ori medicii  încearcă să îi reducă tratamentul, starea de sănătate se deteriorează, de aceea are nevoie în permanență de supraveghere medicală.