Secom Healthcare Group, organizație de referință pe piața de suplimente alimentare din România, continuă să sprijine familiile greu încercate de războiul din Ucraina și ajută peste 500 de refugiați: mame, copii, copii cu autism și bătrâni care au reușit să fugă din calea gloanțelor.

După ce a donat peste 5000 de suplimente alimentare pentru suport fizic și psiho-emoțional, prin intermediul Asociației Zi de Bine, Secom® se alătură acum eforturilor Fundației Regale Margareta a României și susține în perioada martie-iunie 2022 peste 250 de refugiați din București, asigurând acestora cazare, hrană, asistență pentru copii și consiliere socială.

De asemenea, compania a decis să fie alături de mamele și copiii cu tullburări de spectru autist din Ucraina, care locuiesc pe termen mediu în Casa Autism Voice.  În refugiul recent deschis, cei 21 de beneficiari se pot bucura nu doar de o locuința sigură, hrană, ci și de evaluare, terapie în cadrul grupurilor de socializare și de consiliere psihologică specializată.

Prin donația Secom®, Autism Voice va mai oferi asistență socială, suport logistic și juridic pentru declarații, acte medicale sau legături consulare – fizic sau la distanță, după caz – și altor 200 de  familii cu copii cu autism aflate în tranzit, precum și psihoterapie pentru încă 100 de părinți sau aparținători ai copiilor cu autism ucraineni.

„Situația vecinilor din Ucraina, veștile zilnice despre atrocitățile la care este supus curajosul popor ucrainean ne întristează profund. Ne concentrăm însă pe ce putem face, astfel încât să oferim un strop de bine și de speranță familiilor greu încercate care au ajuns în România. Solidaritatea, umanitatea sunt singurele care pot ajuta în astfel de vremuri.„ declară Lucia Costea, cofondator&CEO Secom.

Sub umbrela programului de filantropie Secom Împreună În Slujba Binelui, compania a lansat și o acțiune internă #SecomAjutaUcraina prin care oamenii din echipă pot dona produse necesare refugiaților –  îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă etc – sau pot face donații în bani.

Și pentru că astăzi, mai mult ca niciodată, e important să fim solidari, puteți contribui și voi cu o donație, oricât de mică, aici:

AUTISM VOICE – Cod fiscal CIF 23830437,

Cont Bancar: RO49BACX0000000968803037 – UniCredit Bank  –   Casa Autism Voice

FUNDAȚIA REGALĂ MARGARETA A ROMÂNIEI – Cod fiscal: 10981730,

Cont bancar RO77 BACX 0000 0001 2931 2250 / LEI    – UniCredit Bank –  Ajutor pentru refugiați