Doi liceeni de 15 ani din Galaţi au dezvoltat o aplicație prin care oamenii pot trimite mesaje în situația în care sunt victime ale discriminării, corupției, abuzului sau exploatării.  Cu ajutorul acestei aplicații, sesizările ajung instant la toate instituţiile publice și sunt înregistrate.

Cei doi tineri au fot premiați în cadrul unui concurs organizat într-un parteneriat dintre municipalitatea gălățeană și societatea civilă, scrie Antena3.ro.

Momentan aplicația este disponibilă doar în Galați, dar s-ar putea extinde la nivel național.

Sesizările vor fi trimise de aplicație pe adresele de email ale instituțiilor, după care urmează să fie filtrate automat. Modul de utilizare este extreme de facil și de rapid. Practic, după crearea contului, orice sesizare este la un click distanță.

Cei doi elevi de clasa a IX-a au lucrat mai bine de o lună la această aplicație. Momentan le este destinată doar gălățenilor, dar tinerii speră să strârnească interesul autorităților la nivel național.

Aplicaţia a fost creată în cadrul unui concurs organizat de Grupul de inițiativă locală. Asociația a fost înființată de Primăria Galați prin atragerea de fonduri europene menite să ajute la transformarea orașului.