Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că nu sunt adevărate informaţiile privind o creştere geometrică a numărului de cazuri de COVID-19 la copii.

“Am văzut în spaţiul public diverse afirmaţii legate de creşterea geometrică a numărului de copii infectaţi. Sunt informaţii neadevărate. I-am pus la dispoziţie domnului ministru Câmpeanu toate cifrele oficiale care arată şi tendinţa, nu numai cifra dintr-o anumită zi. Ieri erau 11 copii internaţi la Terapie intensivă, cu zece mai puţin decât în ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internaţi, iar numărul de copii internaţi în spital era de 338”, a precizat el.

Ministrul a menţionat, totodată, că, în ciuda numărului mare de cazuri nou înregistrate de infecţii cu SARS-CoV-2 în ţara noastră, proporţia de persoane bolnave internate este “în continuare redusă”. Astfel, se înregistrează o creştere zilnică a internărilor de 2-3%, care poate fi preluată “fără problemă” de sistemul de sănătate, a explicat el.

Alexandru Rafila a subliniat că Ministerul Sănătăţii a schimbat strategia de gestionare a pandemiei de COVID-19, astfel încât să crească accesul la testare şi la evaluare.

“Al doilea element pe care l-am operaţionalizat sunt centrele acelea ambulatorii de evaluare a pacienţilor infectaţi, la care au exclusiv acces persoanele cu un test pozitiv şi care sunt îndrumate către aceste centre. La nivel naţional au fost deja semnate contracte cu 123 de centre de către Casele judeţene de asigurări de sănătate. Mai avem circa o sută de centre care trebuie operaţionalizate, pentru că asta este procedura legală. Ele trebuie întâi avizate de către Direcţiile de sănătate publică şi, ulterior, încheie contractele cu Casele judeţene de asigurări de sănătate. Dar, marea majoritate a acestor 230 de centre vor fi operaţionale până la sfârşitul acestei săptămâni”, a afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.