Medicul pediatru Mihai Craiu a lansat un nou apel la vaccinare, precizând într-o nouă postare pe Facebook că aceasta este singura metodă de a opri infectările, implicit numărul de decese în rândul copiilor.

Specialistul spune că după orice vaccin există, în unele cazuri, şi efecte adverse grave, dar îndeamnă oamenii să pună în balanţă spaimele produse de efecte adverse trecătoare și foarte rare, cu riscul de boală gravă, invaliditate pe termen lung (long-COVID) și deces.

„Voi folosi cuvintele unui expert american, profesorul Mark Kline: „Copiii sunt expuși riscului de boală severă (cu referire la maladia COVID-19) de către adulții nevaccinati. Este acceptabil un numar de decese pediatrice? Eu cred că nu. Dacă ești un adult căruia îi pasă de sănătatea și starea de bine a copiilor prea tineri să fie vaccinați, atunci mergi să te vaccinezi. Este atât de simplu.”

Până acum s-au administrat peste 6 miliarde de doze de vaccin, în toată lumea, fiind vaccinată circa 40% din populația globului.

Numărul de pacienți nou diagnosticați se află în continuă creștere, mortalitatea de asemenea iar locurile la terapie intensivă sunt practic toate ocupate în România.

O decizie înteleaptă ar fi să faceți vaccinul. Puneți în balanță spaimele produse de efecte adverse trecătoare și foarte rare, cu riscul de boală gravă, invaliditate pe termen lung (long-COVID) și deces în cazul în care faceți boala fără a fi fost protejați de vaccin, mai scrie Dr. Mihai Craiu.

Da, există efecte adverse foarte grave, chiar decese după vaccinare. La persoane care au diverse anomalii ale sistemului imun sau ale funcției endoteliale. Da, unii dintre vaccinați se simt foarte rău 2-3 zile și fac febră mare sau frisoane. Da, unii tineri pot face miocardită după vaccinare. Toate acestea sunt cunoscute și raportate în mod transparent.

”Ce nu își asumă niciun antivaccinist, în discursurile lor apocaliptice despre riscurile vaccinării, este o alternativă. Niciunul nu vă spune cum ar trebui făcut în așa fel încât să nu vă expuneți riscului de boală gravă și deces. Bine, exceptând basmele de adormit copiii… cele cu hidroxiclorochina profilactică, patrunjelul și alte invenții similare, la fel de ineficiente. Singura opțiune cunoscută și acceptată de imensa majoritate a cetățenilor din țările dezvoltate, cu acces facil la doze, este vaccinarea. Decizia vă aparține!”, punctează specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.