Chiar dacă suntem în vacanță și pare că mai este mult timp până la începerea noului an școlar, specialiștii atrag atenția că pentru siguranța copiilor care se confruntă cu afecțiuni cronice precum astmul, diabetul sau epilepsia este necesară o atenție suplimentară la școală pentru ca cei mici să fie în siguranță și sănătoși.

De aceea, pregătirea unui nou an școlar în siguranță trebuie începută de acum, cu un plan de tratament și sprijin adecvat, pentru ca astfel, copiii cu astfel de afecțiuni să poată avea o viață școlară înfloritoare, fără a-și pune sănătatea în pericol.

Specialiștii americani încurajează părinții, profesorii și copiii să planifice cu atenție măsuri care permit gestionarea corespunzătoare a bolile cronice la școală.

Specialiștii spun că părinții ar trebui să se pregătească pentru anul școlar, începând cu o programare la medicul copilului lor. La cabinetul medical, părinții trebuie facă o recapitulare a situației copilului și a planului terapeutic de care acesta are nevoie.

aceasta deoarece este posibil care unele medicamente să fie administrate la școală sau cel mic să necesite îngrijire specială.

Dacă nu aveți un plan scris de gestionare a bolii, adresați-vă medicului pediatru, specialist sau medicului de familie.

Toate aceste informații ar trebui comunicate cu acuratețe școlii, însemnând profesori coordonatori, cât și personal medical al școlii, adică asistentă medicală sau medic.

Atât profesorii, cât și asistentele școlare pot obține informațiile de care au nevoie de la medicul unui copil în situații de urgență sau dacă nu pot ajunge la un părinte.

Eliberarea informațiilor permite tuturor membrilor echipei de îngrijire a copilului dvs. să lucreze împreună.

Unele școli solicită formulare de boli cronice pentru școală pe care vi se va cere să le completați la începutul anului școlar.

Este foarte important să nu vă fie teamă sau rușine și să comunicați cu școala despre condițiile cronice de sănătate.

Specialiștii americani sunt de părere că părinții ar trebui să includă în planul de comunicare a bolilor cu școala informații de contact ale furnizorului de servicii medicale, informații de contact pentru părinți sau tutori, descrierea diagnosticelor, un plan de tratament pentru gestionarea zilnică și situații de urgență.

De asemenea, trebuie să lăsați orice medicament, cum ar fi inhalatoarele, insulina sau alte medicamente de care copilul vostru poate avea nevoie pe tot parcursul zilei la școală, cu instrucțiuni specifice despre modul în care trebuie utilizate.

Este de asemenea foarte important să discutați cu copilul despre sănătatea sa la școală

Copiii ar trebui să aibă o conștientizare adecvată vârstei despre starea lor, precum și despre modul de utilizare a medicamentelor și a tratamentului.

Medicii spun că părinții ar trebui să le permită copiilor să își asume starea de sănătate, ajutându-i să înțeleagă starea și tratamentul lor pentru a favoriza independența și a avea capacitatea de a conștientiza dacă au nevoie de ajutor și cum să îl ceară în caz de nevoie.

De exemplu, elevii de școală elementară mai tineri ar trebui să știe că au astm, dar este posibil să nu poată transporta inhalatoarele lor pentru astm, deoarece este posibil să nu știe când au nevoie de el. Cu toate acestea, adolescenților ar trebui să li se permită să poarte inhalatoare, deoarece pot recunoaște când au nevoie de el și îl pot folosi în siguranță.

Poate fi dificil de făcut de către părinți, spun medicii americani dar trebuie să fiți conștienți că este indicat ca la un moment dat să vă retrageți și să lăsați copiii să înceapă să preia conducerea în gestionarea condițiilor lor.

Profesorii și oficialii școlii joacă un rol important în a oferi siguranță copiilor cu afecțiuni cronice. Pe lângă înțelegerea stării de sănătate și a planului de tratament al unui elev, aceștia pot lua măsuri și pentru îmbunătățirea mediului școlar.

Oficialii școlii ar trebui să identifice devreme acei copii cu boli cronice și să aibă resurse și personal disponibil pentru a gestiona aceste condiții.

Școlile pot amenaja, de asemenea, un mediu fizic sigur pentru copii prin: instalarea rampelor pentru scaune cu rotile, asigurarea unor podele pe culoare și în clase ușor de navigat, evitarea utilizării substanțelor care generează fum sau mirosuri puternice, pregătirea alimentelor sigure pentru copiii care suferă de alergii sau alte afecțiuni în cazul școlilor care oferă și servicii de masă copiilor.

De asemenea, personalul didactic și elevii trebuie educați să accepte și să protejeze copiii care suferă de anumite afecțiuni, pentru a fi sensibili și înțelegători cu starea acestora.

Nu în ultimul rând, este evidentă importanța de a avea asistență medicală în școală care să poate interveni în caz de nevoie.

Cu o comunicare puternică, un plan clar și un mediu școlar de calitate, părinții, administratorii școlii și profesioniștii din domeniul sănătății pot oferi copiilor condițiile necesare unei vieți școlare sigure și eficiente, mai spus experții în sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.