PEDITEL 1791 înseamnă mii de sfaturi medicale de pediatrie prin telefon, non stop. Este unicului serviciu gratuit de telemedicină pediatrică, non stop din România.

De peste 7 ani, PEDITEL, care este un program al Fundației Părinți din România, este alături de toți copiii.

Cristina Grigore, inițiatorul și coordonatorul PEDITEL, atrage atenția că în contextul pandemiei, copiii din mediul rural au fost cei mai afectați.

”Pe lângă problemele endemice anterioare pandemiei, a lipsei medicilor de familie din comunitățile rurale, a distanțelor mari de 50 km minim față de cel mai apropiat spital, a lipsei infrastructurii rutiere accessible rural-urban, 2020 și 2021 au adus și limitarea accesului la UPU în contextul Covid 19”, spune Cristina Grigore.

Pentru copiii de la țară, 2020/2021 au venit cu multiple lipsuri, inclusiv limitarea drastică a accesului la un medic, la care se adaugă pierderea jobului multor părinți. Peste 2 milioane de copii trăiesc în mediul rural, adică 43% din totalul copiilor născuți în România.

Peste 350.000 de copii au primit asistență medicală pediatrică, gratuit, non stop din partea medicilor PEDITEL.

”Pentru că cererea este tot mai mare, avem nevoie de mai mulți medici în program, astfel că avem nevoie de susținere financiară (suntem ONG și funcționăm exclusiv din donații și sponsorizări). Sperăm că împreună să ajutăm copiii de la țară să nu se mai simtă “second people”. Noi credem că sănătatea copiilor este un drept”, spune Cristina Grigore.

Puteți dona și voi, 2euro/lună la numărul scurt de donații 8845, cu mesajul DOCTOR și astfel, cu siguranță există șansa să oferiți un zâmbet unui copil de la țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.