Organizația Salvați Copiii România a luat decizia de a continua dotarea Spitalului „Grigore Alexandrescu”, care are nevoie de lucrări de reparații și îmbunătățire a sistemului de energie permanent, care oferă protecție pacienților din sălile de operații și din terapie intensivă, prin independența energetică față de rețeaua electrică națională. Totodată, spitalul are nevoie și de un aparat de radiologie mobil.

În doar o săptămână, prin efortul solidar al românilor, au fost achiziționate două ambulanțe de uz pediatric, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente.

În prezent, spitalul utilizează mai multe echipamente UPS (UPS-Uninterruptible Power Supply) pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operație și ATI – în cazul unor disfuncționalități ale rețelei naționale. Aceste echipamente sunt vitale, ele stochează energia și o redau pe durata întreruperii alimentării cu energie electrică, ele furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activității medicale în situații de urgență.

În momentul opririi curentului electric sau în cazul unor variații în rețeaua de furnizare a energiei electrice, echipamentele UPS asigură curent electric fără a produce daune echipamentelor medicale și fără a întrerupe activitatea în sălile de operație, în Secțiile ATI și în alte secții vitale.
Daunele și costurile ulterioare pentru reparații în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor medicale pot fi imense.

În acest moment, câteva dintre echipamentele UPS necesită verificări și reparații, schimbarea acumulatorilor și a unor componente electronice, după cum urmează :

-Secția pentru Chirurgie Plastică și Arsuri
un echipament UPS (40kva) pentru cele trei săli de operație
un echipament UPS (40kva) pentru saloanele de Terapie Intensivă
înlocuire baterii UPS 40 KVA, 63 de bucăți

-Unitatea de Primiri Urgențe
un echipament UPS (160kva)
înlocuirea unui modul 6,7 KVA
Înlocuire bateriei UPS 160KVA 84 de bucăți

-Secția de Chirurgie Cardiovasculară
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație și angiograf
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

-Secția de Neurochirurgie
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru cele două săli de operație
trei echipamente UPS (3x20kva) pentru saloanele ATI

-Chirurgie Cardiovasculară și Neurochirurgie
Operațiuni de revizie, mentenantă, curățare și înlocuire acumulatori UPS-uri, 12 bucăți
Înlocuire baterii UPS_uri 20KVA 12 unități

Costul total al reparațiilor este de 57.632 de Euro.

Acestor necesități urgente li se adaugă achiziția unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secția de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceștia, aproximativ 80% necesită cel puțin o intervenție chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenții ortopedice, medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conține un tub de radiologie și un soft de procesare, este indispensabil chirugului în timpul intervențiilor chirugicale ortopedice. Acesta este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor până la intervenții complicate, precum cele din scolioză.

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de Euro. Cei care doresc să ajute, o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/spital sau direct in contul Organizației: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

Până acum, Salvați Copiii România a reușit să mobilizeze fonduri totale de 162.242 Euro de la donatori individuali și companii pentru achiziționarea celor două ambulanțe.

CONTEXT
Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme, este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în valoare totală de 150.000 Euro, în București, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de Euro și în județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de Euro.

În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de Euro.

ZID PENTRU SPITALE, cu 3,5% din impozitul pe venit

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.

Termenul limită de depunere este 25 mai iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.