Zile libere plătite pentru părinţi chiar dacă autorităţile decid redeschiderea şcolilor în 8 februarie

Share Button

Unii părinţi îşi vor putea lua zile libere plătite chiar dacă autorităţile decid marţi redeschiderea şcolilor în data de 8 februarie, când începe semenstrul al doilea din anul şcolar 2020 – 2021.

Este vorba despre părinţii elevilor care vor studia în continuare online, fie în localităţile în care incidenţa este peste 1.5 la mia de locuitori, fie în cazul în care familia deţine adeverinţă care atestă că elevul suferă de boli cronice şi i se recomandă evitarea colectivităţii.

Este vorba despre un sprijin de la stat în valoare de 75% din salariu.

Ministrul Muncii a explicat că acest sprijin de la stat pentru părinţi va continua în cazul în care elevii vor studia în continuare în online, fie în localităţile în care incidenţa este peste 1.5 la mia de locuitori, fie în cazul în care familia deţine adeverinţă care atestă că elevul suferă de boli cronice şi i se recomandă evitarea colectivităţii.

În octombrie, Guvernul a decis că părinţii copiilor care învaţă online vor beneficia de zile libere plătite cu 75% din salariu pentru a sta acasă cu copiii până la vârsta de 12 ani în cazul suspendării cursurilor faţă în faţă. Măsura este valabilă până la data de 30 iunie 2021, dacă suspendarea cursurilor fizice se face prin ordin al ministrului Educaţiei.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *