Elevii se întorc la școala fizic de luni

Redeschiderea școlilor în data de 8 februarie a fost decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni. Cursurile se vor relua în format fizic, cu respectarea unui nou set de reguli.

Astfel, în 8 februarie ar urma să fie deschise fizic școlile în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice.

„Putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidența bolii a scăzut un pic, trendul este descendent, cum spun experții. Marea majoritate a statelor din UE deschid școlile. Sunt foarte puține, doar 3 state, care nu deschid școlile. În unanimitate am decis ca începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la școală. Pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. În consecință în localitățile în care sunt puține cazuri de COVID – scenariul verde – toti copiii merg fizic la școală”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că în localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală, clasa a 8-a și clasa a 12-a merg la școală.

„În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online. În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă. Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil e bolnav, la câte cazuri de îmbolnăvire într-o școală se închide – toate vor fi rapid clarificate prin ordin comun de ministru al Sănătății și Educației, care va fi pregătit azi și mâine. În consecință, pregătiți copiii pentru școală!”, a adăugat președintele.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *