Reluarea cursurilor ar putea depinde și de vaccinarea profesorilor

Sorin Cîmpeanu a vorbit într-o conferință de presă despre reluarea cursurilor. Ministrul Educației a spus că important este ca personalul din învățământ să se vaccineze, deși acest lucru „nu reprezintă nicicum o obligație”.

”Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ de vaccinare. Sunt 340.000 de angajați în sistemul național de educație. Am lansat o interogare, așteptăm raportările numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, ora 16:00. Acesta va fi rezultatul. Nu acele sondaje realizate pe eșantioane mici. Deci, până în 15 ianuarie, ora 16:00 vom avea disponibilitatea de vaccinare a celor 340.000 de angajați din sistemul de învățământ. Precizez că disponibilitatea de vaccinare nu reprezintă nicicum o obligație de vaccinare. Dar pe baza acestui rezultat va putea fi pregătit numărul de doze, precum și ordinea, prioritatea acordată personalului din învățământ, prioritate care sunt convins că va fi corelată perfect cu importanța educației în România, cu deschiderea educației în regim clasic”, a spus ministrul.

El a mai precizat că analiza va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie, după ce vom fi disponibile date privind evoluția epiemideologică, rata de infectare în urma vacanței de iarnă, după ce vom avea o imagine mai clară asupra evoluției campaniei de vaccinare, după ce vom analiza și măsurile altor state aflate în situații similare, și nu în ultimul rând, după ce vom avea realitățile din sistemul de educație, pentru care Ministerul Educației a cerut raportarea estimată a celor care s-au aflat în dificultate cu privire la urmărirea procesului de învățare online.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *