Grupul Disney are în vedere disponibilizarea a 32.000 de angajaţi din parcurile sale de distracţii până la sfârşitul primei jumătăţi a anului 2021 din cauza impactului COVID-19, după ce în septembrie a anunţat că va concedia 28.000 de angajaţi în Statele Unite, informează AFP.

În raportul său anual prezentat miercuri Comisiei americane pentru valori mobiliare şi burse de valori (SEC), gigantul american a indicat că a angajat aproximativ 203.000 de oameni la nivel mondial la sfârşitul lunii octombrie, dintre care 155.000 pentru activităţi asociate direct de parcurile tematice.

În septembrie, Disney a anunţat concedierea a aproximativ 28.000 de angajaţi în Statele Unite în legătură cu pandemia, care a dus la închiderea parcurilor de distracţii sau la funcţionarea în condiţii foarte limitate a acestora.

“În total, aproximativ 32.000 de angajaţi îşi vor încheia contractele în prima jumătate a anului 2021”, a scris compania de divertisment numărul unu în lume în raportul său anual.

Compania a subliniat “climatul actual, inclusiv impactul COVID-19 şi mediul în schimbare în care operăm”.

Grupul cuprinde în special Disneyland din California, al doilea cel mai vizitat parc de distracţii din lume, în urma Disney World din Orlando (Florida), precum şi alte parcuri Disney, în Asia sau Paris. Aceste parcuri atrag în mod obişnuit zeci de milioane de turişti în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.