Sub 1% dintre români sunt realmente interesați de o dietă sănătoasă

Mai puțin de 1% dintre români sunt interesați în mod activ de o dietă și un stil de viață sănătoase, arată cercetările de piață efectuate în iulie 2020 de Sevabloom, prima platformă de video e-learning în domeniile: parenting, gastronomie plant based și dezvoltare personală. Potrivit estimărilor Sevabloom, 50.000 de români cumpără produse bio sau sunt interesați de proveniența și modul de creștere sau preparare a produselor consumate, iar alți 50.000 au o alimentație de tip vegan sau raw vegan. Scopul cercetării constă într-o mai bună înțelegere a nevoilor și obiceiurilor alimentare, și nu numai, ale românilor. Sevabloom a fost înființată din dorința de a îndruma românii către o viață sănătoasă și echilibrată și este singura platformă locală, care integrează cursuri video 6K și sfaturi dedicate exclusiv persoanelor fizice, din partea unor experți în domenii ca nutriție, gastronomie, psihologie și psihologia copilului sau coaching și training.

Platforma a fost înființată în 2019, în urma unei investiții de peste 300.000 euro, și este primul instrument online care integrează aceste trei domenii și se adresează în primul rând persoanelor fizice, nu companiilor. De asemenea, este și unica platformă din România care oferă cursuri video celor interesați să gătească plant based. Rețetele prezentate pun accent pe preparate gătite acasă, gustoase și sănătoase, sub semnătura lui Chef Ștefan Niță, unul dintre cei mai apreciați Chefi, specializat în preparate vegetariene, vegane și raw vegane.

„Sevabloom s-a născut în primul rând din dorința de a-i ajuta pe oamenii care își doresc să se dezvolte, să învețe, să evolueze și vor să facă singuri aceste lucruri, să fie autodidacți, dar să beneficieze de ghidaj profesionist. De asemenea, vrem să aducem laolaltă oameni care au aceleași interese și care vor să afle cum pot să își schimbe stilul de viață sau să și-l îmbunătățească. Mentorii Sevabloom oferă alternative, nu o soluție unică. Cei care vor să introducă în alimentație mai multe preparate plant based, pentru că sunt mai ușoare sau la recomandarea medicului, sunt bineveniți în comunitatea Sevabloom, la fel cum sunt și cei care sunt exclusiv vegani sau raw vegani”, a punctat Chef Ștefan Niță, co-fondator și mentor al Sevabloom.ro.

Potrivit estimărilor reprezentanților Sevabloom, în 2019 s-au cheltuit circa 2,5 milioane euro pentru achiziționarea de produse online dedicate dezvoltării personale, de la webinarii, la e-book-uri și podcasturi. Pe segmentul de parenting, românii au investit un milion de euro pentru achiziționarea aceluiași tip de instrumente. „Am observat, de-a lungul ultimilor ani, că tot mai mulți români au devenit interesați de mâncarea sănătoasă, de organizarea mai eficientă a vieții și de creșterea armonioasă a copiilor. Aceste domenii au o dinamică din ce în ce mai accelerată și în țările din vest. Din studiile pe care le-am făcut în ianuarie 2019, înainte de a demara proiectul Sevabloom, există mare cerere de conținut avizat, clar și simplu explicat, în mai multe arii legate de un stil de viață echilibrat, privită în mod holistic. Peste 60% dintre oamenii care au participat la cercetarea noastră au nominalizat dezvoltarea personală, parentingul și alimentația cât mai sănătoasă ca fiind principalele teme care îi interesează. Chiar dacă lipsa de timp este o problemă, respondenții au declarat că simt nevoia de ghidaj din partea unor experți. Așa s-a născut Sevabloom, o platformă prin care ne dorim să îi susținem și să îi ghidăm pe cei dornici să fie mai buni astăzi decât ieri, să trăiască mai sănătos și să-și găsească echilibrul”, a adăugat Chef Ștefan Niță.

Interesul pentru hrana sănătoasă – cu 75% sub media UE

„Sevabloom oferă primele 7 zile de abonament gratuit pentru ca cei interesați de dezvoltarea propriei persoane, de hrană curată, pregătită din plante și semințe, de metode de a îndruma și a crește copii echilibrați să experimenteze plăcerea de a vedea mai mult și mai amănunțit calitatea informației pe care o punem la dispoziția clienților. Înainte de toate, ne dorim să îi ajutăm pe toți cei care vor să se informeze din cele mai bune surse. Suntem aici și pentru că în prezent, un număr foarte scăzut de români acordă atenție crescută alimentației, fie că discutăm de o dietă cu produse de proveniență non-animală sau de modul în care sunt produse ingredientele pe care le folosesc. Este vorba, din estimările noastre, doar de 100.000 de persoane, cu 75% sub media din Uniunea Europeană”, a încheiat Chef Ștefan Niță.

Sevabloom beneficiază, în prezent, de contribuția a trei mentori, profesioniști în domenii precum gastronomie plant based, coaching și training sau psihologie, cu experiență ce variază între 10 și 20 de ani. Platforma conține peste 500 de rețete și sfaturi prezentate sub forma unor videouri cu o durată medie de 10 minute. Abonamentul standard este anual și se ridică la 72 euro, dar toți cei care se abonează până la finalul lui noiembrie 2020 beneficiază de o reducere de 50%.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *