Curtea Constituţională a respins ca neîntemeiată, cu majoritate de voturi, sesizarea Guvernului în legătură cu respingerea ordonanţei de urgenţă care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

La începutul lunii, Executivul a sesizat CCR asupra Legii privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, scrie Money.ro.

Pe 19 august, Camera Deputaţilor a adoptat decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Prin decizia Parlamentului, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei.

La începutul lunii septembrie, Executivul a sesizat CCR privind respingerea acestei legi care aprobă ordonanţa de urgenţă ce prevede majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

„Orban trebuie să restituie urgent în buget banii pe care i-a transferat în puşculiţa electorală a PNL pentru a cumpăra primari la bucată! Banii aceia erau suficienţi pentru dublarea alocaţiilor copiilor!”, arată o postare făcută joi pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată precizează că prin decizia CCR de a respinge sesizarea Executivului privind legea de respingere a OUG care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii a transmis din nou Guvernului că legislaţia trebuie respectată, iar alocaţiile dublate.

„Astăzi (joi – n.r.), Curtea Constituţională le-a mai spus încă o dată că Legea privind dublarea alocaţiilor trebuie respectată. Oare de câte ori trebuie să le mai spună că o lege, votată de Parlament şi promulgată de Preşedinte, trebuie respectată?!!”, conchide sursa menţionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.