După 6 luni de vacanță, copiii s-au întors la cursuri și au nevoie de un restart natural

După cea mai lungă vacanță mare, părinţii şi copiii sunt gata, din nou, pentru şcoală. Şi chiar dacă am încheiat drumurile la cumpărături pentru rechizite și haine noi, mai trebuie să facem unul până la piaţă sau la supermarket, pentru a ne asigura că avem toate ingredientele pentru gustarea sănătoasă care trebuie pusă în ghiozdan, subliniază nutriționistul Carmen Țenescu.

Potrivit specialistului, momentul începerii școlii poate fi considerat un punct de restart, care să ajute copilul să revină la o alimentație cât mai naturală și corectă, fără „ronțăieli” și sucuri, fără a îl face să resimtă acest lucru ca pe o constrângere. Iată câteva idei de pachete pentru școală sănătoase și atractive pentru copii!

Rulouri în lipie

Ingrediente: o lipie, 2 frunze salată, un ou fiert tare, 2 felii de cașcaval, o roșie, o linguriță de cremă de brânză.
Preparare: se așează lipia pe farfurie și se unge cu crema de brânză. Pe toată suprafaţa se pun rondelele de ou, feliile de cașcaval, roșiile tăiate cubulețe și frunzele de salată, astfel încât să acopere toată suprafața lipiei. Se rulează strâns și se îmbalează strâns în folie alimentară.

Tartine cu caşcaval

Ingrediente: 2 felii de pâine de secară sau cu seminţe, 2 felii de caşcaval, 2 rondele de roşie.
Preparare: pe feliile de pâine se aşează câte o felie de caşcaval, una-două de roşie şi se introduc la cuptor, 10 minute, la foc mai tare, ca să se topească puţin caşcavalul. După ce se răcoresc puțin, se pun în caserolă din plastic.

Chec de casă

Ingrediente: 3 ouă, 100 g zahăr (varianta Green Sugar- extras din stevie, calorii zero, índice glicemic zero), 100 g făină, 75 g unt topit, lămâie rasă, un plic de zahăr vanilat, jumătate plic prat de copt, o lingură cacao.
Preparare: Se bat spumă albuşurile cu zahărul. Separat, se amestecă gălbenușurile cu untul topit, lămâia rasă, zahărul vanilat și se pun peste spuma de albușuri. Se adaugă făina, praful de copt, se amestecă bine. Compoziţia se împarte în două şi într-una se încorporează cacaua. Se toarnă în formă crema albă, apoi cea cu cacao şi se introduce în cuptorul încins, circa 30 de minute.

În pachetul pentru pauza mare pot fi puse două sau trei felii.

Ca să nu mai existe tentația acidulatelor, preparați-i un suc natural…

… De mere
Ingrediente: un kg mere.
Preparare: merele se spală, se curăță de coajă şi de seminţe și se pasează la storcătorul de fructe. Sucul se pune în sticla de 0,5 l, pentru şcoală, a copilului.

… De pepene
Ingrediente: un kg miez de pepene roşu.
Preparare: miezul de pepene, curățat de semințe, se pasează şi se toarnă într-o sticlă de 0,5 l. Pentru aromă se pot pune în el două frunze de mentă zdrobite uşor.

… De lămâie
Ingrediente: o lămâie, o lingură de miere.
Preparare: lămâia se spală și se stoarce foarte bine, apoi se pune într-o sticlă de 0,5 l, împreună cu o lingură de miere. Se adaugă apă plată sau minerală și se amestecă foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.