Pandemia se termină în 2023 iar toate spitalele din România vor deveni Covid |

Pandemia se termină în 2023 iar toate spitalele din România vor deveni Covid

Share Button

Prezent în platoul Aleph News, prof. dr. Adrian Streinu Cercel a spus, în exclusivitate la emisiunea “Marius Tucă Show”, care este numărul copiilor internaţi în secţia de ATI a Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Invitatul lui Marius Tucă îţi explică faptul că lupta împotriva epidemiei este o luptă de comunitate, nu poate fi lăsată doar în spinarea medicilor, scrie Money.ro.

Profesorul Cercel a vorbit şi despre tratamentul folosit în cazul copiilor, tratament despre care spune că se administrează în funcţie de greutatea acestora.

Streinu Cercel crede că “într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID”. De asemenea
prof. Dr. Streinu Cercel a vorbit despre data la care am putea spera că vom scăpa de epidemia care ne-a transformat complet vieţile: „În 2023 se termină!”. Despre metodele de tratament împotriva virusului: „Remdesivirul a venit ca o mare speranţă. Însă dacă îl dai târziu, îl dai degeaba, trebuie să îl dai din faza iniţială”

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 1.136 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, 257 fiind în Bucureşti, iar bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 97.033. 41 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor fiind 3.967. 460 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 41 de decese înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.199. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *