Află cât de periculos poate să fie un profesor infectat

Un profesor infectat cu noul coronavirus nu ar putea transmite boala COVID-19 către elevi, dacă poartă mască şi el şi copiii, iar distanţa dintre catedră şi bănci este de peste 3 metri, a declarat dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Reprezentantul României la OMS susţine că elevii trebuie să revină la şcoală în condiţii de siguranţă, dar fără a fi aplicate „măsuri excesive”, potrivit Money.ro.

„Cea mai importantă este izolarea celor care întrunesc condiţiile de contact apropiat. Contact apropiat dacă, să spunem, noi doi nu utilizăm mască, suntem la o distanţă mai mica de 1,5m şi stăm de vorbă mai mult de 15 minute suntem consideraţi contacţi apropiaţi. Dacă stăm un singur minut şi niciunul dintre noi nu strănută şi nu vorbeşte foarte tare, atunci nu suntemm consideraţi contacţi apropiaţi şi nu avem niciun fel de problemă sau în principiu nu avem problemă în transmiterea bolii”, a explicat Alexandru Rafila, la un post TV.

Medicul spune că un profesor infectat cu SARS-CoV-2 nu ar reprezenta un pericol de infectare chiar aşa mare, dacă are mască şi stă la distanţă de elevi.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *