Prin Hotărârea de Guvern nr. 370/2020 a fost alocată suma de 150 milioane de lei pentru achiziția de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate, fiind desemnat Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru realizarea achiziției acestora, anunță Ministerul Educației.

Potrivit unui comunicat, ONAC a demarat o serie de consultări de piață, cu scopul de a avea o imagine a capacității de producție și livrare a dispozitivelor electronice, în contextul pandemiei de COVID-19. Ca urmare a consultării pieței au fost definitivate specificațiile tehnice ale dispozitivelor electronice. Ulterior, documentația aferentă a fost supusă avizării Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională, primind aviz pozitiv în data de 23 iunie 2020.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a publicat în cursul acestei zile, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), documentația de atribuire ca urmare a definitivării etapei de planificare. Odată cu publicarea în SEAP a documentației, ofertanții pot solicita ONAC clarificări și depune oferte.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate va comunica Ministerului Educației și Cercetării rezultatele achiziției, fiind direct responsabil de ducerea la îndeplinire a Hotărârii de Guvern nr. 370/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.