Alexandru Rafila, despre reluarea școlii | |

Alexandru Rafila, despre reluarea școlii

Share Button

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila vine cu noi precizări privind reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ. Potrivit medicului, reluarea cursurilor ar putea fi făcută „gradual”, începând cu universităţile şi liceele.

În ceea ce privește elevii din școli și clasele primare, acest lucru ar urma să se producă într-o a doua fază, eventual cu înjumătăţirea numărului de elevi din fiecare clasă şi cu decalarea pauzelor.

„În ceea ce priveşte programul unităţilor de învăţământ, el trebuie regândit, în sensul că cel mai bine este să gândim o soluţie în care jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în acelaşi timp şi cred că lucrul ăsta se poate face fie printr-un program alternativ, fie prin prelungirea programului actual”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24, citat de Capital.ro.

Medicul a adăugat că specialiştii din domeniul sănătăţii publice iau în calcul elaborarea unor ghiduri care să îndrume inspectoratele şcolare, directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universităţile astfel încât să reducă riscul de răspândire a virusului.

În ceea ce privește reluarea cursurilor la clasele I-VIII, Rafila susține că „la copiii foarte mici utilizarea măştii o să fie foarte dificilă”, iar acest lucru trebuie gândit destul de bine.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *