Chiftele cu naut si susan |

Chiftele cu naut si susan

Share Button

Rețetă oferită de Labucatarie.ro

Chiftele cu naut si susan, reteta ce are 2 ingrediente vedeta: nautul si susanul. Ambele ingrediente sunt recomandate pentru un stil de viata echilibrat si sanatos. Nautul este extrem de gustos si are un continut bogat de proteine, motiv pentru care poate inlocui carnea, iar susanul are un continut ridicat de minerale, esentiale pentru organism, precum calciu, fier, magneziu, cupru si fosfor.

Ingrediente pentru chiftele cu naut si susan

• 4 conserve de naut;
• 2 cepe rosii;
• legatura de patrunjel;
• 5-6 catei de usturoi (su 3 fire de usturoi verde);
• 4 linguri de pasta tahini;
• 50 g seminte de susan;
• 4-5 linguri de faina;
• zeama de la o lamaie;
• boia iute;
• sare si piper proaspat rasnit;
• 2-3 linguri ulei de masline;
• ulei de floarea soarelui, pentru prajit.
Mod de pregatire chiftele cu naut si susan

Pasati nautul si amestecati-l cu ceapa taiata marunt, patrunjelul tocat, usturoiul zdrobit, semintele de susan usor prajite, condimentele, pasta tahini, zeama de lamaie si uleiul de masline. La sfarsit, adaugati si faina, pana cand se leaga compozitia, astfel incat sa poata fi modelata in chiftelute.

Prajiti-le in ulei incins aprox 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc bine.

Puteti sa le serviti cu un sos racoritor de rosii, busuioc si menta sau iaurt cu menta sau puteti sa faceti tzatziki care, la fel, merge la fix, iar daca ma credeti pe cuvant faceti un guacamole simplu si savurati-le!:)

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna si multumiri prietenilor de la www.cucinino.ro pentru reteta!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *