Control şi audit la Şcoala nr. 150 din Capitală, dispuse de autoritatea locală |

Control şi audit la Şcoala nr. 150 din Capitală, dispuse de autoritatea locală

Share Button

Autoritatea locală a dispus efectuarea unui control şi a unui audit la Şcoala nr. 150 din Capitală referitor la lucrările de reabilitare, după ce directoarea instituţiei de învăţământ a fost acuzată de luare de mită.

“Avem o problemă care m-a surprins foarte, foarte neplăcut la Şcoala 150. Eu cred în prezumţia de nevinovăţie, dar nu am încredere că investiţia de acolo se derulează corect, motiv pentru care astăzi am dispus efectuarea unui control şi a unui audit şi am trimis solicitare către Consiliul de administraţie al şcolii să-mi răspundă, să aprecieze asupra oportunităţii şi legalităţii continuării contractului de execuţie de lucrări încheiat între Şcoala 150 şi firma care face lucrările”, a anunţat primarul sectorului 5, Daniel Florea, joi, pe Facebook.

El a menţionat că la unele dintre unităţile de învăţământ care au încheiat contract pentru diferite lucrări au fost anumite probleme ce nu au putut fi soluţionate de acele instituţii, scrie Agerpres.ro.

“Am putut înţelege asta, pentru că, într-adevăr, profesorii sunt profesori, nu specialişti care să poată să urmărească derularea lucrărilor, deşi au avut consultanţi. Acesta este motivul pentru care la mai multe şcoli am preluat noi, la primărie, când am văzut că nu se lucrează, am preluat noi, la Primărie, lucrările, obiectivele de investiţii”, a declarat Florea.

Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la Şcoala nr. 150, a fost acuzată de procurorii DNA de luare de mită. Potrivit DNA, în perioada septembrie – octombrie 2019, Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor) un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate pentru lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către firmă, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *