Asociația ”Dăruiește Viață” începe ridicarea unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19, în continuarea implicării sale pentru a consolida sistemul medical din România în lupta cu coronavirusul. Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Elias București, în baza acordului dat de conducerea acestuia, va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății. Dăruiește Viață face apel la companii și la donatorii din țară și din străinătate pentru a se alătura proiectului.

”Situația din sistemul medical românesc, aflat la limita avariei, modul de evoluție și de manifestare a bolii, precum și experiența altor state arată că România are nevoie crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19.Felul în care au procedat și alte țări, precum China, Spania, Franța, SUA, ne arată că ridicarea de spitale modulare poate să compenseze capacitățile reduse ale sistemului medical românesc, în condițiile în care COVID-19 înseamnă multiplicare exponențială și nevoia de a trata mulți pacienți, în același timp, pe o perioadă lungă de timp. Soluția pe care o propune Dăruiește Viață este construcția unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT și Linde”, potrivit unui comunicat de presă.

„România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia și Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate și incapabile să-și protejeze pacienții din cauza infecțiilor și lipsei de aparatură medicală. Este esențial ca acest timp să fie folosit pentru a acționa în sensul în care au nevoie pacienții și medicii”, a declarat presei Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Asociația a transmis o propunere în acest sens și Primului-Ministru, Ludovic Orban, în data de 25 martie 2020, în speranța că modelul va fi replicat și în Moldova și Transilvania. Dăruiește Viață așteaptă răspunsul din partea Executivului și speră că acesta va fi pozitiv, având în vedere că pune la dispoziția statului român atât proiectul realizat de specialiști, cât și expertiza sa și o parte din materiale.

„Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital care va găzdui aprox. 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă ești companie poți face o sponsorizare pe site-ul Dăruiește Viață, la secțiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poți dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcția, timp în care și criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid și, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în țară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili”, a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Dăruiește Viață s-a implicat activ în lupta cu COVID-19, direcționând toate fondurile strânse începând cu 11 martie către susținerea spitalelor și a cadrelor medicale din țară. Până în prezent, asociația a trimis echipamente de protecție și echipamente și aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 16 unități spitalicești din țară (Timișoara, Craiova, București, Petroșani, Brașov, Fălticeni).

Metodele prin care se poate dona către asociație sunt:
Pentru companii: contract de sponsorizare ce poate fi completat online – www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

Pentru persoane fizice:
• SMS cu textul IMPREUNA la 8826 pentru o donație unică de 2 euro (doar pe teritoriul României)
• Cu cardul, online, pe site-ul asociației – www.daruiesteviata.ro/covid-19
• Făcându-și propria campanie de fundraising pe site-ul asociației – www.daruiesteviata.ro/campanii
• Prin transfer bancar, în conturile asociației
IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, Banca: ING Bank, sucursalaBucurești
IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, Banca: ING Bank, sucursalaBucurești, SWIFT: INGBROU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.