Un copil în vârstă de doi ani, din Bucureşti, a murit din cauza infecţiei cu virusul gripal tip B, cel mic fiind nevaccinat anti-gripal, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Ministerului Sănătăţii.

Băieţelul, în vârstă de doi ani, era cunoscut cu afecţuiuni medicale.

Decesul copilului a avut loc sâmbătă, arată sursa citată.

„Infecţia are caracter de IAAM (infecţie asociată asistenţei medicale -n.red.), iar sursa propabilă pare a fi un aparţinător”, menţionează sursa citată.

“Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte cauze, avea şi o traheostomă montată. A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub şi a fost montat la aparate. A prezentat complicaţii. În final s-a făcut şi un test de gripă şi a ieşit pozitiv. La început, la internare, a ieşit negativ, dar peste o zi sau două a ieşit pozitiv la gripă, la laborator. (…) A murit sâmbătă. Fusese operat pe creier. Avea comorbidităţi. (…) A fost şi testul de gripă B pozitiv, nu ştiu dacă aceasta a fost cauza principală”, a confirmat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.