Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi susţin că în Consiliul de Administraţie al Liceului Moldova de la Târgu Frumos au fost aplicate sancţiuni administrative pe care aceştia le cataloghează a fi “nesemnificative” după ce o fetiţă nevăzătoare a căzut pe scări, s-a lovit la cap şi a murit.

“Sancţiunile stabilite de Consiliul de Administraţie al şcolii sunt nesemnificative în comparaţie cu gravitatea evenimentului la care ne raportăm. Totuşi, trebuie avut în vedere faptul că aceste sancţiuni reprezintă în acest moment doar măsuri administrative, de etapă, întrucât cercetarea penală este în curs, iar în funcţie de rezultatele acesteia este posibil să se ajungă la alte sancţiuni, de natură penală, care pot determina desfacerea contractului de muncă. Conform legislaţiei în vigoare, ISJ nu are atribuţii în stabilirea şi adoptarea sancţiunilor, decizia fiind în exclusivitate a şcolii”, a declarat, pentru AGERPRES, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Reacţia reprezentanţilor inspectoratului şcolar survine după ce în Consiliul de Administraţie al Liceului Special “Moldova” din Târgu Frumos s-a stabilit ca directoarea instituţiei să primească un avertisment, iar unui pedagog să i se micşoreze salariul cu 5% timp de trei luni, după ce la mijlocul lunii decembrie o fată de 8 ani, nevăzătoare, a căzut pe treptele de la etajul doi la etajul unu de la instituţia de învăţământ. În timpul căderii, fata a suferit mai multe lovituri grave, unele în zona capului. Ea a fost consultată iniţial de personalul medical din şcoală şi apoi a fost dusă la Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria” din Iaşi, după care a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie, unde a decedat a doua zi dimineaţa.

Directorul Liceului Special “Moldova” din Târgu Frumos, Margareta Pristavu, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.