Asa cum bine stiti, vedeta deserturilor este fara doar si poate inghetata. Racoritoare, cremoasa si cu tot felul de arome. Ce dauneaza la acest desert racoritor? Cantitatea mare de zahar si de E-urile din compozitie.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa ne ferim de inghetatele foarte puternic colorate si sa ne orientam spre cele care au in compozitie lapte integral sau degresat, iaurt ori smantana. In acest caz, atu-ul inghetatei este faptul ca asigura o parte din doza necesara zilnica de calciu. Trebuie sa tineti cont de faptul ca, cu cat inghetata este mai colorata, cu atat contine mai multi coloranti.

Sortimentele cu fructe contin urme de conservanti, iar E124 este una dintre cele mai nocive substante din inghetate care poate amplifica simptomele astmului.

Pentru a ajunge la gustul care va seduce de fiecare data, producatorii de inghetata folosesc felurite ingrediente cum ar fi: stabilizatorii, gelatina si colorantii. Asa ca e bine sa nu abuzati de acest desert. Ba mai mult, ar fi bine sa tineti cont ca inghetata are un continut mare de zahar si grasimi saturate. Astfel, daca aveti probleme cu greutatea, cu sanatatea ori vreti sa slabiti, daca suferiti de boli cardiovasculare ori diabet, consumati inghetata cu moderatie sau deloc.

Veti spune: cum sa ne abtinem? Ne este pofta. Tocmai de aceea, va propunem 3 alternative sanatoase.

Daca v-am convins ca inghetata este delicioasa, dar nu prea sanatoasa, puteti incerca una dintre cele 3 variante dulci pe care vi le propunem impreuna cu colegii de la www.zaina.ro pentru a o inlocui.
3 idei de retete de inghetata, racoritoare si sanatoase

Iaurt inghetat cu fructe

Puteti folosi fructele preferate in iaurt, pe care apoi le congelati cel putin 2 ore. Desertul obtinut va fi si mai sanatos, si cu un continut mai redus de calorii decat inghetata.

Reteta propusa de Labucatarie.ro>. Pentru celelalte 2 idei de inghetata sanatoasa, accesati https://zaina.ro/alternative-sanatoase-pentru-inghetata/>

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.