„Ai grija, Petunia”, a doua carte din seria aventurilor simpaticei gaste create de autorul si ilustratorul Roger Duvoisin

„Ai grija, Petunia”, a doua carte din seria aventurilor simpaticei gaste create de autorul si ilustratorul Roger DuvoisinCea mai recentă apariţie de la editura Cartea Copiilor este „Ai grijă, Petunia” (Petunia, Beware), a doua carte din seria aventurilor simpaticei gâşte create de autorul și ilustratorul american Roger Duvoisin.

Petunia este o „gâscă neștiutoare” ale cărei aventuri au devenit extrem de populare încă de la primele ediții, din 1950. În această nouă carte, Petunia pune câteva întrebări la care nu e ușor de dat un răspuns. Ea are acasă tot ce-i trebuie, dar lumea e mult mai mare decât ograda în care locuiește alături de celelalte animale. Dacă iarba de pe dealul acela din depărtare e altfel, mult mai verde și mai gustoasă decât cea care crește aici, pe lângă gard? Petunia alege să plece și e cât pe ce să fie prinsă de sălbăticiunile pădurii, pentru că în lumea cea mare și necunoscută sunt și primejdii. Să pleci în necunoscut sau să rămâi acolo unde ești? Să vrei ceva mai bun sau să te mulțumești cu ce ai? Această nouă aventură a Petuniei nu-și propune decât să ne pună pe gânduri, ca orice poveste bună.

Roger Duvoisin (1904—1980) s-a născut la Geneva şi s-a mutat în tinereţe în America, unde a devenit un prolific autor de cărţi pentru copii. A scris și a ilustrat 40 de cărți proprii și a colaborat ca ilustrator la alte peste 100 de apariţii. În 1947, a primit prestigiosul premiu Caldecott Medal pentru ilustrațiile cărții White Snow, Bright Snow, iar în 1966 Caldecott Honor pentru ilustrațiile din Hide and Seek Fog.

„Ai grijă, Petunia”, în traducerea Laviniei Branişte, este cea de-a treia carte a lui Roger Duvoisin oferită de editura Cartea Copiilor micilor cititori români. Cartea Copiilor a publicat în 2014 „Petunia” şi în 2016 „Măgăruş-Urechiuş”, aducând astfel pentru prima oară în România clasicele cărţi ale lui Duvoisin, considerate unele dintre cele mai bune cărţi pentru copii din toate timpurile.

„Ai grijă, Petunia” este recomandată copiilor între 4 şi 9 ani şi este disponibilă pe site-ul editurii www.carteacopiilor.ro la preţul de 29 lei.

Share Button