Scanning of a head of the childPrimele zile și luni de viață ale bebelușului necesită atenție sporită atât din partea părinților cât și a medicilor. Cu atât mai mult dacă este vorba de bebeluși care au întâmpinat dificultăți la naștere sau sunt prematuri.

Astăzi, există o multitudine de examene imagistice și medici supra-specializați, meniți să indice cu precizie despre ce anume  este vorba pentru diagnosticul și tratamentul eficient al copilului. Unul dintre aceste examene este ecografia transfontanelară sau pe scurt, ETF.

“Orice dificultate care apare în calea părinților, trebuie tratată pas cu pas, cu responsabilitate și încredere. Până la urmă, părinții sunt primul sprijin al micuțului iar ajutorul și sfaturile medicilor sunt menite să facă această călătorie mai ușoară și încununată de succes. Există cazuri în care bebelușii întâmpină câteva dificultăți în primele etape de viață, dar acest lucru nu trebuie să descurajeze pe nimeni.”, ne-a explicat dr. Georgeta Pătrașcu, medic specialist neonatolog, ecografie transfontanelară si ecografie abdominală