Minivacanta de Rusalii: oferte speciale pe litoral si la munte in acest weekendRusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti. Rusaliile sunt sărbătorite, în 2016, în zilele de 19 iunie – 20 iunie (duminică şi luni).

Rusaliile reprezinta o sarbatoare foarte importanta la romani, fapt pentru care autoritatile au stabilit cateva norme importante. Astfel, prima si a doua zi de Rusalii au o semnificatie oficiala inclusiv in Codul muncii si sunt zile libere legale. Sarbatorirea Rusaliilor pica mereu duminica si lunea, ceea ce inseamna ca salariatii care au program obisnuit de lucru, de luni pana vineri, vor beneficia de ziua libera doar la data de 20 iunie. Cine va avea ghinionul sa lucreze de Rusalii, va avea dreptul la acordarea unor compensatii speciale din partea angajatorului. Acordarea zilelor libere in zilele nelucratoare de sarbatoare legala nu este valabila pentru toti salariatii. Legea este clara si arata ca exista anumite categorii de angajati care trebuie sa lucreze in aceste zile. In schimb, acestia vor beneficia de acele compensatii speciale mentionate anterior.

Vizate de cele amintite mai sus sunt unitatile sanitare si unitatile de alimentatie publica, pentru care reprezentantii Guvernului trebuie sa stabileasca programe de lucru speciale. Urmeaza locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau a specificului activitatii.

 

Cei care au norocul de zile libere pot pleca cu familia sau prietenii, la munte sau pe litoral.

Mai mulţi hotelieri din staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov au oferte speciale pentru weekend-ul prelungit cu ziua liberă de Rusali, oferte care variază de la una la trei nopţi de cazare şi includ cină festivă sau vouchere pentru vizitarea de obiective turistice.

Spre exemplu, un hotel de trei stele din Sinaia are în oferta de Rusalii o noapte de cazare cu mic dejun, cină cu program artistic în seara de 19 iunie şi relaxare la centrul SPA al hotelului, parcare şi toate taxele incluse, la 329 de lei camera dublă. În acest hotel copiii sub zece ani au gratuitate dacă nu solicită pat suplimentar şi vor plăti 40 de lei pentru meniul la cina festivă.

La Poiana Braşov, preţurile pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun la hotelurile de 3 şi 4 stele pornesc de 150- 200 de euro camera dublă şi ajung până la 300-350 de euro. În preţ este inclus şi acces gratuit la SPA sau piscină, dar şi la sălile de fitness. De asemenea, în ziua de Rusalii hotelurile pregătesc pentru turişti prânzuri câmpeneşti cu pastramă, mici şi friptură la grătar, dar şi cu bulz încins pe jar. Pentru copii sunt pregătite petreceri în aer liber, dar şi vizite la Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti sau Parcul cu Dinozauri de la Râşnov.

Pe litoral, în minivacanţa de Rusalii sunt aşteptaţi peste 40.000 de turişti, iar cei mai mulţi vor alege staţiunea Mamaia, potrivit prim-vicepreşedintelui executiv al Federaţiei Patronatelor din Turism, Dragoş Răducan.

Cei mai mulţi dintre turişti vor alege Mamaia, această staţiune având şi avantajul că hotelurile au fost deschise mai devreme decât în sudul litoralului. La hotelurile de două stele din Mamaia, există oferte de 183 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare în cameră dublă matrimonială, 207 lei de persoană tot pentru trei nopţi în cameră dublă mică sau 224 de lei pentru acelaşi pachet de trei nopţi, dar într-o cameră dublă mare.

Pentru cei care aleg hotelurile de trei stele, preţurile pleacă de la 150 de lei de persoană pe zi pentru camera dublă cu demipensiune şi poate ajunge la 207 lei camera pe zi pentru o persoană, cu all-inclusive. Există şi pachete pentru un sejur de trei nopţi, pentru care un turist trebuie să achite între 220 de lei, fără mic dejun şi 328 de lei cu mic dejun inclus.

În Eforie Nord, preţurile pleacă de la 50 de lei de persoană pe zi locul în camera dublă şi ajung la 290 de lei camera dublă pentru un pachet de trei nopţi de cazare, la unităţi de trei stele.

Un complex hotelier de patru stele oferă un pachet de două nopţi sau de trei nopţi. Primul costă 265 de lei de persoană, iar cel de-al doilea, 360 de lei de persoană, turiştii care optează pentru ambele variante având parte de o cină cu specific pescăresc, în 19 iunie, de acces gratuit la piscină şi o sticlă de vin din partea casei.