Super destinatie de vacanta: cel mai mare castel Disney din lume, deschis ShanghaiÎn locul unor ferme și uzine aflate la periferia capitalei economice a Chinei, a fost construit cel mai mare castel Disney din lume, precum și parcuri tematice de genul “Pirații din Caraibe” sau “Star Wars”, aceasta deoarece grupul american Disney deschide la Shanghai, primul său parc de distracții din China continentală, pariind pe faptul că clasa de mijloc din chineză va continua să cheltuiască pentru distracție în pofida încetinirii economice, scrie presa internationala.

Disneyland Shanghai devine o destinaţie de vacanţă care reuneşte personaje din poveşti şi experienţe create special pe gustul populaţiei din China, fiind vorba de un ansamblu de hoteluri, magazine, spaţii de divertisment, dar şi primul parc tematic Disneyland din China continentală.

Disneyland din Shanghai este format din – Shanghai Disneyland Hotel şi Toy Story Hotel, Disneytown – spaţiu dedicat distracţiei, cu magazine, restaurante şi arii de divertisment şi uriaşul şi magicul Shanghai Disneyland. Acesta este primul parc tematic Disneyland din China continentală ce include şase arii tematice cu puncte de atracţie şi zone de divertisment live. Disneyland se află în districtul Pudong din Shanghai.

disneyland shanghaiBob Iger, preşedintele Disney, a declarat, miercuri, că parcul tematic Disneyland Shanghai este o realizare măreaţă. Iger a făcut declaraţiile în secţiune Adventure Isle din parc, la o zi înainte de deschiderea oficială. “Disney este proiectat special pentru a avea succes în China”, a declarat Iger referindu-se la conţinutul parcului care este unul prietenos şi adecvat familiilor.

“Nu am construit doar Disneyland în China. Am construit Disneylandul Chinei”, a declarat Iger pentru Variety.

Destinaţia de vacanţă Disney Shanghai alcătuită din cele doup hoteluri şi Disneytown mai găzduieşte şi Walt Disney Grand Theater, unde s-a lansat, marţi, o versiune în limba mandarină a “The Lion King/ Regele leu”.

Evenimentul se petrece la puţin timp după masacru din Orlando, Florida, căminul tărâmului Walt Disney şi în contextul în care, miercuri, un copil mic a căzut victimă atacului unui aligator în acelaşi oraş.