Inspectori scolari generali noi, ca urmare a concursurilor organizate de Ministerul Educatiei |

Inspectori scolari generali noi, ca urmare a concursurilor organizate de Ministerul Educatiei

Share Button

Inspectori scolari generali noi, ca urmare a concursurilor organizate de Ministerul EducatieiMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat, în perioada 11-31 mai 2016, concursul de ocupare a funcţiilor de inspector şcolar general pentru inspectoratele şcolare din judeţele Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Satu Mare şi Vrancea. Aceste funcţii au rămas vacante după sesiunile de concurs organizate în perioadele februarie-martie, iulie-august şi octombrie-noiembrie 2015, anunta Ministerul Educatiei.

La concurs au participat 18 candidaţi din cinci judeţe, patru candidaţi fiind declaraţi admişi. În consecinţă, au fost ocupate posturile de inspector şcolar general în judeţele Bihor, Buzău, Ilfov şi Satu Mare. Pentru funcţia de inspector şcolar general la ISJ Caraş-Severin nu s-a înscris niciun candidat.

Astfel, pentru judeţele Caraş-Severin şi Vrancea funcţiile de inspector şcolar general vor fi ocupate prin delegare, până la organizarea unui nou concurs. Pentru judeţul Tulcea, ca urmare a vacantării postului după data de 31 mai, funcţia de inspector şcolar general va fi ocupată, de asemenea, prin delegare.
În această perioadă este în plină desfăşurare concursul pentru ocuparea a 53 de funcţii de inspector şcolar adjunct şi a 13 funcţii vacante de director al Casei Corpului Didactic (CCD) pentru judeţele unde aceste posturi erau vacante. Prin concursurile care vizează funcţiile de conducere de la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi a unităţilor de învăţământ, Ministerul Educaţiei urmăreşte profesionalizarea managementului şcolar preuniversitar românesc.

Liderii judeţeni ale celor două mari confederaţii sindicale din învăţământ, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, participă în calitate de observatori la concursurile pentru inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori CCD, mai anunta Ministerul Educatiei.

Share Button